'Regnbuemad' er madbloggeren Signe Leth's nye kogebog, som byder på sunde, grønne og lækre opskrifter i alle regnbuens farver. Vi deler en sand lækkerbisken fra den nye bog her, nemlig opskriften på 'Popcorn med matcha, vanilje og hvid chokolade'...
Madbloggeren bag Instragram-profilen ’A Million Milles’, Signe Leth, har samlet sine farverige hverdagsretter i en ny kogebog med den farverige titel ‘Regnbuemad’.
I bogen finder du 100+ sunde, velsmagende og farverige vegetariske retter, der dækker alt fra vitaminrige salater og grønne smoothies til burgere med sundt fortegn og fortryllende desserter.
Læs også: 6 steder du finder den nye it-spise sunde vafler
I ‘Regnbuemad’ er der ingen diæter, forbud eller regler – det er simpelthen bare sund, sprød og delikat mad, som giver både øjnene og maven alt det, de behøver. Om bogen siger Signe Leth selv:
”Regnbuemad er inkluderende, aldrig fordømmende, og der skal være plads til alle. Bogen er vegetarisk, men mit håb er, at både vegetarer, flexitarer som jeg selv og kødspisere vil få glæde af bogen og finde inspiration til at spise mere farverigt og sundt.”
Læs også: Opskrift fra bogen ‘Regnbuemad’: Halloumi-vaffelsandwich med hummus og grillede grøntsager
Vi fået lov at give dig et lille indblik i Signe Leths regnbuefarvede og velsmagende univers, og vi deler tre af vores yndlingsopskrifter fra SIgne Leths nye bog.
Du har allerede fået opskriften på den grønne morgenmadseliksir ’Tropisk grøn smoothieskål’ og den nemme og trendy frokostret ‘Halloumi-vaffelsandwich med hummus og grillede grøntsager‘. Og for at runde af på allerfestligste vis, deler vi opskriften på ‘Popcorn med matcha, vanilje og hvid chokolade’.
Popkorn med matcha, vanilje og hvid chokolade (1 skål)
Om opskriften siger Signe Leth:“Noget af det allerbedste jeg ved er at hygge på sofaen med en stor skål popkorn og en god film eller serie. Min søster og jeg er begge svært glade for popkorn, og vi har hygget med tv-aftenener og popkorn, så længe jeg kan huske, men hvor hun er mest til de mere traditionelle af slagsen, så er jeg blevet vild med at eksperimentere med nye og spændende smagsvarianter. En af mine favoritter er disse farverige dessertpopkorn med matcha, vanilje og hvid chokolade. De er både søde og let salte og fungerer helt perfekt som en let og anderledes dessert.”
Ingredienser
- 1 spsk. kokosolie
- 1 dl majskorn
- 1 dl grofthakket hvid chokolade, smeltet
- ¼ tsk. vaniljepulver
- 1-2 tsk. matcha
- et drys fint havsalt
Sådan gør du
- Start med at smelte kokosolien i en stor, tykbundet gryde ved høj varme. Tilsæt derefter majskornene, og læg låg på gryden. Når kornene begynder at poppe, skal du ryste gryden frem og tilbage, så de poppede popkorn kommer øverst i gryden og ikke brænder på.
- Bliv ved med at ryste gryden, indtil majskornene er færdige med at poppe, og tag derefter gryden af varmen.
- Tilføj den smeltede hvide chokolade, vaniljepulveret og matchapulveret til en skål, og rør det hele grundigt sammen. Hæld chokoladeblandingen over popkornene, og rør dem rundt, indtil de er dækket af chokoladen. Hæld popkornene over i en skål, smag dem til med lidt fint havsalt, og server dem gerne med det samme. Du kan dog også gemme dem, til chokoladen er helt størknet. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder for at bevare så meget sprødhed som muligt.
Velbekomme – og god sofahygge!
Psst… Signe Leths ‘Regnbuemad’ koster 300 kr. og kan købes her.