Hvem siger nej til en himmelsk rabarberdrink, der smager af sommer og sol? Madblogger- og kogebogsforfatter Julie Bruun gør det nemt med denne velsmagende opskrift.
Hvem siger nej til en himmelsk rabarberdrink, der smager af sommer og sol? Iskolde drinks er altid et hit uanset sæson og madblogger og kogebogsforfatter Julie Bruun giver dig her den bedste og mest velsmagende drink med både æbler og rabarber – helt uden sukker!
Perfekt til de varme sommeraftener, eller når du mest har brug for at blive mindet på sommerens magiske aftener. Du får hele opskriften her.
Læs også: Opskrift på skøn rabarberkage med hvid chokolade
Det skal du bruge:
– 2 æbler
– 500 g rabarber
– 2 dl vand
– 3 dl æblejuice
– Noget sødende (eventuelt agavesirup) i den mængde du ønsker – det er meget individuelt, hvor sødt man kan lide det
– Danskvand og mere æblejuice samt lime og frosne bær
Sådan gør du:
– Skær æbler og rabarber i små stykker og kog det op med væsken
– Kom et låg på og lad det simre i ca. 20 minutter
– Si nu væsken fra og smag det til med noget sødende
– Når saften er kold, blandes den op med danskvand og evt. lidt mere æblejuice (forholdet er som almindelig saftevand, en lille smule af den koncentrerede rabarber sirup og efterfølgende godt med danskvand og juice)
– Kom et par skiver lime i og frosne bær og nyd den i sommervarmen
– Den opkogte rabarbar og æblemasse skal selvfølgelig ikke bare smides ud. Denne smages igen til med lidt sødende og moses med en gaffel. Så er den klar til at komme oven på din grød, din skyr, dine morgen-pandekager eller din chia-morgenmad
Læs også: 4 sunde smoothies med grøntsager
Og så har du den perfekte rabarberdrink, der skriger af sommer, sol og varme. Velbekomme!