Vi er vilde med kogebogsforfatter og madblogger Julie Bruuns skønne opskrifter på alt fra desserter og snacks til morgenmad og aftensmad. Her forkæler hun os med en skøn jordbærtærte.
Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, har endnu engang været på spil i køkkenet. Denne gang er der lidt til den søde tand, men i en noget sundere version! Her får du Julies opskrift på en himmelsk jordbærtærte med marcipanbund, mandler, skyr og friske jordbær – helt uden sukker, smør og gluten! Så er der vist ingen undskyldning for ikke at byde dine gæster velkommen med en skøn dessert.
Få hele Julie Bruuns opskrift her.
Læs også: Lær pigen bag Julie Bruuns blog bedre at kende her
Det skal du bruge til bunden:
– 200 g marcipan
– 1 knsp salt
– 2 spsk flydende sødemiddel
(eller det sødende du ønsker at bruge)– 4 æg
– 100 g. mandler
– 65 g. 80 % mørk chokolade til overtræk
Det skal du bruge til vaniljecremen:
– 1 lille tsk vaniljepulver / 1 vaniljestang
– 350 g. skyr
– 150 g. natural flødeost
– skallen fra 1/2 citron + 2 spsk saft herfra
– 2 spsk flydende sødemiddel
Sådan gør du:
– Kom alle ingredienser til bunden i en blender, kør godt rundt og kom dejen i en tærteform med bagepapir.
– Bag bunden ved 175 grader i 20 minutter (gerne varmluft).
– Hak chokoladen og kom den over den varme bund, så chokoladen smelter, og smør den herefter ud over bunden.
– Cremen laves ved at blande alle ingredienserne hertil.
– Lad bunden køle af og chokoladelaget stivne en smule, og kom så cremen henover.
– Stil eventuelt kagen på frys i 20 minutters tid, så cremen når at sætte sig.
Og så er der bare tilbage at pynte kagen med en bakke friske jordbær og en halv bakke blåbær, som du nu ønsker det. Pynt eventuelt også med en håndfuld mynteblade.
Læs også: Opskrift på peanutbutter muffins med æble og banan
Og så er der vist bare tilbage at sige velbekomme!
Se et par billeder af Julie Bruuns jordbærtærte i galleriet.
Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.