Sundhed

Blomkålssuppe med kalkunbacon og valnødder

- 11/10/2019

Oktobervejr er suppevejr, så her får du opskriften på en skøn og nem blomkålssuppe med sprød topping. Lav gerne en stor portion så du har til fryseren.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

  • 2 blomkål
  • 250 gram kartofler
  • 4 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 2 liter grøntsagsbouillon
  • 125 gram kalkunbacon
  • 25 gram valnødder
  • Frisk timian
  • Evt. lidt hampefrøskaller

 

Læs også: Hummus på flækærter med broccolistok og dild.

 

Fremgangsmåde:

  • Skær blomkål i grove stykker og skræl kartoflerne. Knus hvidløg og skær løg i grove stykker. Kom alle ingredienserne i en stor gryde og hæld bouillon over. Lad det koge op og lad det derefter simre i ca. 25 minutter indtil blomkål og kartofler er blevet møre.
  • Blend derefter suppen i en kraftig blender – det skal gøres over to omgange, da portionen er stor – indtil den er cremet og ensartet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op.
  • Steg kalkunbacon på panden og hak valnødderne groft.
  • Server den cremede suppe med sprød kalkunbacon, valnødder, frisk timian og evt. lidt hampefrøskaller.
  • Tip: Du kan også komme lidt fløde i den færdige suppe.