Oktobervejr er suppevejr, så her får du opskriften på en skøn og nem blomkålssuppe med sprød topping. Lav gerne en stor portion så du har til fryseren.
Opskriften er til 4 personer.
Ingredienser:
- 2 blomkål
- 250 gram kartofler
- 4 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 125 gram kalkunbacon
- 25 gram valnødder
- Frisk timian
- Evt. lidt hampefrøskaller
Læs også: Hummus på flækærter med broccolistok og dild.
Fremgangsmåde:
- Skær blomkål i grove stykker og skræl kartoflerne. Knus hvidløg og skær løg i grove stykker. Kom alle ingredienserne i en stor gryde og hæld bouillon over. Lad det koge op og lad det derefter simre i ca. 25 minutter indtil blomkål og kartofler er blevet møre.
- Blend derefter suppen i en kraftig blender – det skal gøres over to omgange, da portionen er stor – indtil den er cremet og ensartet. Hæld suppen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op.
- Steg kalkunbacon på panden og hak valnødderne groft.
- Server den cremede suppe med sprød kalkunbacon, valnødder, frisk timian og evt. lidt hampefrøskaller.
- Tip: Du kan også komme lidt fløde i den færdige suppe.