ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, giver dig her opskriften på en hummus, der er en smule anderledes i strukturen, end den traditionelle lavet på kikærter.
Denne hummus er en smule anderledes i strukturen, end den traditionelle lavet på kikærter.
Den er nemlig lavet på flækærter – også kaldet gule ærter – og toppet med fintrevet broccoli, frisk dild og ristede boghvedekerner, så retten minder lidt mere om en salat end blot en dip til bordet.
Hummus:
- 1 lille pose flækærter, også kaldet gule ærter
- 2 fed hvidløg
- 1 stor spsk. tahin
- 1 tsk. knust spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1 citron, kun saften
- salt og peber
Læs også: Farverig kålsalat med kakaonibs og bolsjebede.
Pynt:
- 3 stykker rå broccoli
- 3 cm rå broccolistok
- 2 spsk. hele boghvedekerner
- lidt frisk dild
Fremgangsmåde:
- Kog flækærterne som anvist på pakken, og lad dem køle lidt af.
- Blend flækærter med de øvrige ingredienser til hummussen, gerne i en foodprocessor eller med en stavblender.
- Tilsæt ekstra olivenolie og vand/grøntsagsbouillon undervejs, hvis konsistensen bliver for tør. Smag til med salt og peber.