Makeup

Stor test: Her er årets bedste mascara

- 05/07/2022

ELLE har testet og fundet de bedste mascaraer anno 2022 i 10 forskellige kategorier.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

En mascara er uden tvivl en fast del af de flestes makeuppung.

Det eneste luksusproblem med mascara er, at der findes et utal af mascaraer, man kan vælge imellem. Nogle der giver volumen, virker forlængende og adskillende, nogle som er vandafvisende, og nogle der også har en plejende effekt – med andre ord: der er virkelig en mascara til for enhver smag.

Men hvilken skal man så vælge? ELLE har testet og fundet de bedste mascaraer anno 2022 i 10 forskellige kategorier.

Stor test: Her er årets bedste mascara

Længere nede finder du længere anmeldelser om hvert produkt.

 • Bedste mascara til wow-vipper 

Lash Clash Extreme Volume Mascara – YSL

 • Bedste mascara til lange vipper

Lash Sensational Sky High Mascara – Maybelline New York

 • Bedste mascara til volumen

Lash Idôle Mascara – Lancôme

 • Bedste opbyggende mascara

Macstack Mascara – MAC

 • Bedste mascara, der ikke klumper

10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara – IsaDora

 • Bedste vandfaste mascara

Mascara Magna Water Magic – Idun Minerals

 • Bedste mascara til følsomme øjne

Blueberry Sensitive Mascara – Lumene (reklamelink)

 • Bedste mascara på budget

False Lash Bambi Oversized Eye Mascara – L’Oréal Paris

 • Bedste mascara til lige vipper

Supra Lift & Curl Mascara – Clarins

 • Bedste brune mascara

Lash Lift Mascara Brown – Sweed Lashes

Bedste mascara til wow-vipper, ‘Lash Clash Extreme Volume Mascara’ fra YSL

Leder du efter en mascara, der har alt og lidt til, bliver du ikke skuffet over ‘Lash Clash Extreme Volume Mascara’ fra YSL. Pæn sort farve, flot adskillelse, der giver fjervipper og frem for alt har denne mascara en god volumen. Vær ikke bange, når du ser den lidt store børste. På trods af størrelse er den nemlig utrolig nem at påføre og dækker alle vipper og helt uden at klumpe eller tvære ud.

Læs mere om ‘Lash Clash Extreme Volume Mascara’ fra YSL og køb her

1
bedst mascara 2022 topliste ysl mascara

Bedste mascara til lange vipper, ‘Lash Sensational Sky High Mascara’ fra Maybelline New York

Efter en kæmpe hype på TikTok blev ‘Lash Sensational Sky High Mascara’ fra Maybelline årets mest omtalte mascara. Hashtagget #skyhighmascara har i øjeblikket 417 millioner visninger på det sociale medie. Og ja, mascaraen, der giver et fantastisk twist til vipperne, fortjener al den hype, den kan få. Her får du ekstremt meget mascara for en meget lille sum penge. ‘Lash Sensational Sky High Mascara’ kan bruges flere gange som lag-på-lag og mascaraen forlænger helt uden at klumpe. Den fleksible gummibørste, som også passer til alle vipper uanset længde, giver hvert enkelt strå en flot forlængelse, volumen og sort farve. Og formen sidder virkelig perfekt hele dagen.

Læs mere om ‘Lash Sensational Sky High Mascara’ fra Maybelline New York og køb her

2
Bedste mascara til lange vipper, Lash Sensational Sky High Mascara bedst i test mascara 2022

Bedste mascara til volumen, ‘Lash Idôle Mascara’ fra Lancôme

‘Lash Idôle Mascara’ fra Lancôme har en buet børste og formel med en blød, let geleagtig følelse, som giver vipperne en flot sort farve og god volumen. Denne mascara er perfekt, hvis du ønsker volumen samtidig med, at vipperne får en fjerlet finish og ikke smuldrer det mindste.

Læs mere om ‘Lash Idôle Mascara’ fra Lancôme og køb her

3
bedst i test mascara 2022 Bedste mascara til volumen

Bedste opbyggende mascara, ‘Macstack Mascara’ fra MAC

MACs nye super mascara ‘Macstack Mascara Black Stack’ er den perfekte mascara til dig, der gerne vil have dine vipper synlige. Mascaraen har en kegleformet gummibørste med små pigge, der ikke er så stramme som “traditionelle” børster. Med blot et enkelt strøg har vipperne fået den flotteste sorte farve og en utrolig fylde. Et par strøg mere, og volumen er forøget markant.

Læs mere om ‘Macstack Mascara’ fra MAC og køb her

4

Bedste mascara, der ikke klumper, ’10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara’ fra IsaDora

IsaDora er en mestre i at lave mascaraer til overkommelige priser, og den nye ’10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara Black’ fra IsaDora er virkelig ingen skuffelse. Den brugervenlige mascarabørste omfavner alle vipper og giver et flot resultat efter blot et tyndt lag. Volumen og bøjningen, som mascaraen giver, er i top og derudover får vipperne også en fantastisk forlængelse uden at miste formen i løbet af dagen.

Læs mere om ’10 Sec High Impact Lift & Curl Mascara’ fra IsaDora og køb her

Bedste mascara, der ikke klumper, stor mascaratest

Bedste vandfaste mascara, ‘Mascara Magna Water Magic’ fra Idun Minerals

Flot adskillelse, elegant sort farve og smuk volumen. ‘Magna Water Magic’ fra Idun Minerals tryller vipperne venligt, men bestemt på plads. Gummibørsten gør det nemt at komme til og giver hver vippe et flot løft. Den vandfaste mascara får vipperne til at se fejlfrie ud fra morgen til aften, men vaskes også nemt af med varmt vand, hvilket gør, at vipperne ikke slides unødigt. Som et ekstra plus er mascaraen desuden vegansk, parfumefri og velegnet til sensitive øjne.

Læs mere om ‘Mascara Magna Water Magic’ fra Idun Minerals og køb her

5
mascara 2022 bedst i test Bedste vandfast mascara

Bedste mascara til følsomme øjne, ‘Blueberry Sensitive Mascara’ fra Lumene

Hvis du har problemer med øjne, der løber, nemt bliver irriterede eller hvis du bruger kontaktlinser, er Lumenes ‘Blueberry Sensitive Mascara’ et godt valg. Den parfumefri mascara har fine pigge, en børste der er nem at arbejde med og giver fin volumen til vipperne. Men det fantastiske ved mascaraen er også den flotte adskillelse, som vipperne får, når du bruger den – her taler vi nærmest om en form for ‘vifte’-effekt. Et ekstra plus er, at mascaraen nemt vaskes af med vand samtidig med, at den holder sig pæn på trods af regnvejr.

Læs mere om ‘Blueberry Sensitive Mascara’ fra Lumene og køb her (reklamelink)

6
bedst i test mascara 2022 topliste Bedste mascara til følsomme øjne

Bedste mascara på budget, ‘False Lash Bambi Oversized Eye Mascara’ fra L’Oréal Paris

L’Oréal Paris skuffer sjældent, når det kommer til prisvenlige mascaraer. Den nye ‘False Lash Bambi Oversized Eye Mascara’ er en storslået mascara, der fanger enhver vippe med bravour. Den kegleformede gummibørste påfører en perfekt mængde mascara og giver et klumpfrit resultat med en løs vippeeffekt.

Læs mere om ‘False Lash Bambi Oversized Eye Mascara’ fra L’Oréal Paris og køb her

7
Bedste mascara budget 2022 bedst i test mascara loreal

Bedste mascara til lige vipper, ‘Supra Lift & Curl Mascara’ fra Clarins

Hvis du har problemer med vipper, der uanset hvad nægter at give efter for ønsker om længe og volumen, er Clarins seneste mascara-nyhed Supra lift & curl mascara din nye ven. Lad dig ikke skræmme af den lidt anderledes børste – den har mildest talt sine fordele. Børstens bøjning former vipperne elegant, mens toppen af ​​børsten gør det muligt nemt at få adgang til vipperne i den inderste øjenkrog. Resultatet er lange vipper med maksimal volumen – som holder hele dagen!

Her kan du læse mere om og købe Supra Lift & Curl Mascara

8
bedst i test mascara Bedste mascara til lige vipper Clarins

Bedste brune mascara, ‘Lash Lift Mascara Brown’ fra Sweed Lashes

Brun eyeliner og brun mascara – vi ser ikke ud til at få nok af det naturlige (og lækre) look. Svenske Sweed Lashes variant af den bedst sælgende mascara Lash Lift Mascara, fås nu også i brun. Den brune mascara giver ligesom originalen en utrolig længde og volumen. Resultatet? Naturlige vipper med ekstra alt!

Her kan du læse mere om og købe ‘Lash Lift Mascara Brown’ mascara fra Sweed Lashes

9
Bedste i test mascara Bedste brune mascara

Hvilken mascara passer til mig?

Hvilken mascara, der passer bedst til dine vipper, afhænger af hvilket resultat, du ønsker. Vil du have en vandtæt variant, der kan klare både regn, bad og bryllupstårer, vil du have en blød og naturlig variant, der giver lys farve til vipperne, eller foretrækker du max volumen og fyldige vipper?

Forlængende mascara

Hvis du leder efter en mascara, der fanger alle vipper, adskiller og giver et dramatisk, men naturligt resultat, bør du kigge efter mascaraer med en forlængende effekt.

Volume mascara

Skruer op for volumen, giver et ekstra lag vipper og sidder hvor det skal, uden pandalook senere på eftermiddagen. Børster med tætte pigge og børster giver ekstra fylde til vipperne.

Mascara til følsomme øjne

Hvis du har linser eller generelt er sensitiv omkring øjnene, så kig gerne efter parfumefri mascaraer, der nemt kan vaskes af med lunkent vand.

Foto: Sune Czajkowski bedst i test mascara 2022

Hvordan påfører man mascara?

Når du påfører mascara, er det vigtigt at starte i bunden af ​​vippekanten. Du kan trække sidelæns i små bevægelser for at adskille vipperne pænt. Træk derefter vipperne ud og påfør i flere lag, indtil du er tilfreds med resultatet. Husk altid at dreje skaftet, når du tager børsten op og ned fra mascara-beholderen. – så kommer der mindre luft ind og mascaraen holder sig friskere længere. Pas også på ikke at få for meget luft ind i mascara-beholderen. Det gør det nemmere for bakterier at samle sig og for mascaraen at tørre hurtigere ud.

Foto: Sune Czajkowski bedst i test mascara 2022 hele toplistten

 

Hvad gør jeg, hvis jeg får mascara på mit øjenlåg?

Sørg for at lade mascaraen tørre, før du fjerner den fra øjenlåget. Hvis det stadig er vådt, bliver mascaren nemt smurt yderligere ud på øjenlåget.

Hvor længe holder en mascara?

En mascara holder normalt i seks måneder, men bør udskiftes oftere end det af hygiejniske årsager. Anbefalingerne er normalt at skifte mascara hver anden måned.

Artiklen er oprindeligt udgivet på ELLE.se.

Læs ogå

Prisvindende makeupartist Marie Thomsen: “Denne mascara bruger jeg selv”