Makeup

 Stor test: Her er årets bedste foundation

- 22/06/2022

En foundation er det bedste værktøj til at give glød og afbalancere hudtonen. Men hvilken foundation er bedst til tør hud, følsom hud og hvilken giver det mest naturlige resultat? ELLE har testet og fundet de bedste foundations anno 2022 i 9 forskellige kategorier.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Den dækker rødme og uregelmæssigheder, giver huden en flot glød, fjerner uønsket glans og får huden til at se fejlfri ud hele dagen – en foundation er uden tvivl en uundværlig del af manges makeup-rutine. 

ELLE hjælper dig med at finde den foundation, der passer bedst til dig og din hudtype.

Her er årets bedste foundations anno 2022 i 9 forskellige kategorier. 

Bedste foundation 2022: Her er vinderne af de bedste i test

Rul ned og læs en detaljeret gennemgang og anmeldelse af hver foundation.

  • Bedste foundation

Flawless Satin Moisture Foundation – Sensai

  • Bedste foundation for naturlige resultater

Light Reflecting Collection Foundation – Nars 

  • Bedste foundation til tør hud

Flawless Finish Skincaring Foundation – Elizabeth Arden 

  • Bedste let dækkende foundation

Your Skin But Better Foundation – It Cosmetics 

  • Bedste foundation med mat finish

Skin Illusion Velvet – Clarins 

  • Bedste foundation til moden hud

Phyto-Teint Nude – Sisley

  • Bedste foundation til følsom hud

Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation – Shiseido

  • Bedste foundation budget

True Match Nude Plumping Tinted Serum – L’Oréal Paris 

  • Bedste ugennemsigtige foundation

Superstay Active Wear Foundation – Maybelline New York

Bedste foundation, Flawless Satin Moisture Foundation – Sensai

Bestselleren ‘Flawless Satin Foundation’ fra Sensai er blevet opdateret og endnu bedre. Den nye ‘Flawless Satin Moisture Foundation’ er det perfekte produkt, hvis du ønsker en flot, let glødende base og samtidig have en fugtet hud hele dagen. Den cremede foundation giver perfekt dækning, er utrolig tyk og blender perfekt ind i huden, der får en airbrush finish. 

Her kan du læse mere om og købe Flawless Satin Moisture Foundation

bedste foundation glow bedst i test 2022 foundation sensai

Bedste foundation fra Sensai. Klik her for at gå direkte til produktet.

Bedste foundation for naturlige resultater, Light Reflecting Collection Foundation – Nars

Nars’ nye foundation blev hurtigt en favorit på sociale medier, og nu er den populære foundation endelig kommet til Norden. ‘Light Reflecting Collection Foundation’ påføres bedst med fingrene, men kan selvfølgelig påføres med pensel eller svamp. Teksturen er ultralet, giver medium dækning og giver en utrolig glød. Frem for alt holder den perfekt hele dagen. Vi spår en fremtid som en bedstsælgende klassiker.

Læs mere om produktet her

foundation naturligt resultat bedst i test

Bedste foundation til tør hud, Flawless Finish Skincaring Foundation – Elizabeth Arden 

Let tekstur, naturlig finish og vidunderligt fugtgivende. ‘Flawless Finish Skincaring’ foundation fra Elizabeth Arden er en fin hybrid mellem makeup og hudpleje og er ultimativ, hvis du har hud, der har det med at tørre ud. Den lette foundation indeholder fugtgivende hyaluronsyre, antioxidanterne Vitamin C og Vitamin E som blandt andet giver glans, beskytter mod frie radikaler og gør huden blød og smidig (og samtidig har fine egenskaber på ældet hud). Foundationen blender sig nemt på huden og kan bygges op fra let til medium dækning.

Her kan du læse mere om og købe Flawless Finish Skincaring Foundation

bedste foundation til tør hud bedst i test 2022 foundation topliste

Bedste let dækkende foundation, Your Skin But Better Foundation + Skincare – It Cosmetics

I løbet af det seneste år er hudplejende makeup gået fra trend til et must. Den trend fangede It Cosmetics hurtigt, og deres ‘Your skin but better cc + spf 50+’-produkt hurtigt meget populær. I modsætning til den tidligere CC-creme er ‘Your skin but better foundation + skincare’ meget lettere i konsistensen. Foundationen har en let, serum-lignende tekstur, der glider som en drøm over ansigtet og giver den perfekte “no makeup-makeup”-effekt. Rødme dækkes, men hudens tekstur skinner smigrende igennem. Foundationen indeholder hyaluronsyre, aloe vera, vitamin E e og styrkende vitamin B5. En perfekt foundation til dig, der ønsker naturlige resultater – og masser af fugt.

Your Skin But Better Foundation kan findes her 

bedste lette dækkende foundation bedst i test 2022

Bedste foundation med mat finish, Skin Illusion Velvet – Clarins

Hvis du vil have en mat og neutral base, er den nye ‘Skin Illusion Velvet’ fra Clarins din bedste ven. Den seneste tilføjelse til Clarins-familien har let til medium dækning, indeholder fugtgivende og hudplejende ingredienser og giver en mat finish til huden. Mange matte foundations kan få huden til at se flad ud, men ‘Skin Illusion Velvet’ dæmper uønsket glans i fx panden, men lader stadig den naturlige glød skinne igennem, hvilket får foundationen til at føles som alt andet end flad og klattet. Foundationen sætter sig ikke fast i store porer, fine linjer eller urenheder, men sætter sig som et usynligt og silkeblødt slør.

Læs mere om  Skin Illusion Velvet her 

bedste foundation med mat finish besdt i test 2022

Bedste foundation til moden hud, Phyto-Teint Nude – Sisley

Når du troede, at et naturligt foundation-look ikke kunne være mere naturligt, kommer ‘Phyto-Teint Nude’ fra Sisley. Udover at en tør og træt hud får et blødt fugtboost hele dagen, er dette en foundation du stort set kan påføre i søvne og stadig få den glat og blendet. Fantastisk flydende konsistens, der føles som ren silke, der smelter på huden uden at sætte sig i porer og fine linjer.

Her kan du læse flere anmeldelser om Phyto-Teint Nude 

bedste foundation til moden hud 2022 besdt i test foundation topliste recensioner

Bedste foundation til følsom hud, Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation – Shiseido

Fjerlet, hudplejende og let dækning – ‘Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation’ fra Shiseido er en ny ven at tilføje til basis-makeuppen. Den farvede dagcreme har en vægtløs formel, der smelter som en drøm over ansigtet, reducerer rødme, skaber en jævn struktur og føles vidunderligt fugtgivende. Her taler vi magi i en tube. Den giver et flot og naturligt resultat og har desuden SPF 20. Her er en foundation, der passer til alle hudtyper og føles fugtgivende hele dagen takket være blandt andet hyaluronsyre.

Klik her for at komme direkte til Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation 

bedst i test foundation 2022  bedste foundation til følsom hud

Bedste foundation på budget, True Match Nude Plumping Tinted Serum – L’Oréal Paris

Det franske budgetmærke L’Oréal Paris har fået en tilføjelse til den klassiske ‘True Match’-serie og den nye ‘True Match Nude Plumping Tinted Serum’ er det perfekte match til dig, der ønsker et naturligt resultat og en hurtig påføring. Foundationen har en ultralet, serumlignende konsistens og kommer med pipette (ingen dråbe går til spilde). Den kan påføres med fingre, svamp eller pensel – alt efter hvilket resultat du ønsker. Ønsker du en lidt mere dækkende bund, kan du påføre med en svamp. Ansigtet får en fløjlsagtig, fugtet følelse og flot glød.

Klik her for at komme direkte til den prinsvenlige foundation fra L’Oréal Paris 

bedste foundation budget loreal foundation bedst i test

Bedste uigennemsigtige foundation, Superstay Active Wear Foundation – Maybelline New York

Dækkende foundations er normalt tykke i konsistensen og kræver ofte noget arbejde for at blive jævn på huden, men ‘Superstay Active Wear Foundation’ fra Maybelline er præcis det modsatte. Foundationen har en let konsistens og arbejdes let ind i huden, uden at den føles tyk. Derudover er den prisvenlige foundation også vandafvisende, hvilket betyder, at den holder fint gennem både svedig træning og regnvejr. Det eneste minus er, at foundationen kan blive lidt tør på huden i løbet af dagen, så det kræver, at du har forberedt huden ordentligt med fugt først. 

Her finder du Superstay Active Wear Foundation

bedste dækkende foundation bedst i test 2022 foundation

Få vores bedste tips til, hvordan du bruger din foundation bedst

Hvordan påfører man foundation?

Hvordan du påfører din foundation afhænger dels af, hvilken foundation du har, og hvilket resultat du ønsker. Nogle foundations påføres bedst med en børste, mens andre fungerer bedst med (rene) hænder. Ønsker du et mere dækkende resultat, kan du påføre med en pensel og derefter klemme en fugtig makeup-svamp.

Foto: Mattias Edwall

Hvordan får du foundation til at holde pænt hele dagen?

Ingen perfekt base uden et perfekt grundarbejde. Før foundation og concealer, er det altid godt at bruge en primer. En primer over en fugtet hud hjælper foundationen til at sidde bedre i løbet af dagen. Efter primeren, kan du afslutte med en spray for at få makeuppen til st sidde bedre fast.

Hvordan vælger man den rigtige nuance af foundation?

At købe makeup, hvor du skal matche den rigtige farve, kan være svært online, men kender du din undertone, er det meget nemmere at finde en nuance, der passer dig.

Hvordan ved jeg, hvilken undertone jeg har?

For at vide, hvilken undertone du har, kan du tjekke dine blodkar. Hvis dine årer er grønne, har du en varm undertone og bør så vælge farver, der trækker i den gule retning. Er dine årer i stedet mere blå eller lilla, har du en kold undertone og bør så vælge nuancer, der tiltrækker pink og rød.

Foto: Mattias Edwall

Hvad er den bedste foundation til tør hud?

Har du en mere tør hudtype, anbefales en fugtgivende foundation med plejende ingredienser. Undgå de tykke og matte foundations, hvis du ikke vil risikere, at makeuppen krakelerer. Ønsker du mere dækning, er det bedre at bygge på en tyndere foundation i flere lag og være varsom med sættespray.

Hvad er den bedste foundation til moden hud?

Moden hud er ofte lidt mere tør og har også fine linjer. Derfor er det godt at bruge en plejende, fugtgivende foundation, der samtidig er let i konsistensen. Det giver et blendet, jævnt og smukt resultat.

Hvad er den bedste foundation til fedtet hud?

Har du fedtet hud, har du måske også uønsket glans, som du gerne vil have mattere? Så er en foundation med en mat finish ekstra flot.

Min foundation krakelerer, hvad gør jeg forkert?

Det hele starter med basen. Derfor er det ekstra vigtigt at sørge for at fugte ansigtet ordentligt med hudplejeprodukter. En fugtgivende primer er også fantastisk til at sikre, at makeuppen sidder pænt hele dagen. Når du påfører din foundation, er det ‘less is more’, der gælder. Husk at arbejde i tynde lag og tryk produktet ordentligt ind med en børste eller makeup-svamp.

Denne artikel er oprindeligt udgivet på ELLE.se

Læs ogå

Josephine Aarkrogh: Når jeg bruger denne her creme, kan jeg droppe foundation