Annonce

Længde, drama eller det naturlige look? Her er den ultimative guide til mascara

- 27/04/2023

Synes du, det kan være svært at få skabt det hverdagschikke vippelook, den dramatiske længde med massiv volumen – eller mangler du mascaraen, der giver smukke, adskilte vipper? Det hele finder du i denne artikel, hvor vi har testet en masse mascara og samlet al den viden, du behøver for at mestre vippelooket.

lancome logo

Børsten skal have den rette størrelse, og så skal den være lavet af det materiale, du bedst kan lide; formlen skal være den nuance af sort, du foretrækker, og den skal i øvrigt hverken lave skygger under øjnene eller drysse, når den tørrer. Den må hverken være for klumpet eller for glat, og den skal helst kunne skabe præcis det mascaralook, du forestiller dig, uden du behøver anstrenge dig for meget. At finde mascaraen, der opfylder præcis de behov og ønsker, du har til dit vippelook, kan være noget af en opgave. Og hvad gør du i morgen, når dit vipperne skal have lidt mere gas, end de skulle i dag?

Jagten på den rette mascara (eller de rette mascaraer!) er en af makeupverdenens ældste sagaer, men med denne artikel kan du forhåbentlig indstille din søgen én gang for alle. Med de rette produkter og styr på teknikken, når du lægger din mascara, kan du variere dit look ud i det uendelige. I denne artikel har ELLEs kommercielle redaktør Natalie Khayat testet fire mascaraer fra Lancôme, som du kan kombinere på kryds og tværs, så du er dækket ind, uanset hvilket look du går efter.

1: Hypnôse Mascara: Skræddersy dine vipper

Foto: Kasper Kristoffersen

Før og efter med Lancôme Hypnôse Mascara.

Mascara: Er du typen, som holder af at variere dit mascaralook, alt efter hvilket humør du er i, har du brug for en mascara, der er designet til, at du kan skræddersy dit look. Her er Lancômes Hypnôse Mascara ikonisk – og det er med god grund.  

Med sin mellemstore børste, der er udformet med hele 1000 børstehår, får du nemt indfanget alle de små vipper, uden at looket bliver for dramatisk ved første penselstrøg. Mascaraen giver et kulsort look, der hverken klumper, drysser eller smitter af på huden om øjnene.

Det, der gør Hypnôse til noget helt særligt, er dens linde form, som sikrer, at du kan bygge den op fra det naturlige hverdagslook til det dramatiske aftenlook. Faktisk kan mascaraen give dig op til 8 gange mere volumen, hvis blot du giver dig tid til at lægge et par ekstra lag.
 

Teknik: Hvis du vil have hverdagslooket, kræver Hypnôse Mascara ikke meget arbejde. Massér mascaramassen forsigtigt i tuben, så produktet er jævnt fordelt på børsten, inden du trækker den langsomt op. Påfør mascaraen på de øvre vipper med en lille zigzag-bevægelse, så du får skilt vipperne ad. Påfør eventuelt også mascara på de underste vipper, hvis du har lyst.

Vil du bygge looket op, kan du blot påføre ekstra lag, indtil du synes, du har fået den rette mængde volumen. Du får det pæneste resultat, hvis du bygger mascaraen op, mens den stadig er våd.

Undgå at mascaraen smitter af

Sidder mascaraen perfekt, når du tager hjemmefra, blot for at migrere nedad og sætte sig i huden under øjnene som sorte cirkler? Så handler det måske om, at du glemmer at fiksere din makeup.
Du undgår nemlig bedst den sorte afsmitning ved at fiksere din concealer eller foundation i øjenområdet med en setting powder, inden du lægger din mascara. Lad al makeuppen tørre helt, inden du afslutter med en god setting spray.

2: Hypnôse Drama: Hverdagsdrama – eller bare drama

Foto: Kasper Kristoffersen

Før og efter med Lancôme Hypnôse Drama Mascara.

Mascara: Skal vipperne være fyldige og intense – men har du stadig lyst til et naturligt look, hvor vipperne fremstår lange og adskilte? Hypnôse Drama Mascara er den mere intense udgave af den klassiske Hypnôse. Du får samme gode mascara, der med en tæt børste adskiller vipperne smukt uden at klumpe, drysse eller smitte af.

I modsætning til den klassiske Hypnôse, har Drama-varianten til gengæld en kurvet børste, som gør, at du har mulighed for at opnå endnu mere tæthed og fylde. Brug den for et påfaldende hverdagslook – eller byg den op til et all-in glam-inspireret festlook. Hvis du giver de ydre vipper lidt ekstra kærlighed, er børsten helt ideel til at ’løfte’ vipperne og give en elegant, lidt drømmende effekt.

Teknik: Hvis du har valgt Hypnôse Drama er det vigtigt at kende den kurvede børste, da den er dit redskab til det elegante vippelook! Start med at vende børsten med fordybningen mod vipperne. Denne side skal bruges til at give volumen og påføre produkt. Læg mascaraen med en lille zigzag-bevægelse fra rod til spids. Når du synes, du har fået nok volumen på vipperne, skal børste vendes om. Brug nu buen til at skille øjenvipperne ad for det definerede og intense look. Se med i videoguiden for reference.

SE OGSÅ
Annonce for Lancôme

Definér dit mascaralook

Du har måske aldrig tænkt over, hvor mange forskellige mascaralooks, der findes – og hvor stor betydning dine vipper har for resten af dit udtryk.
 
Læg et par enkelte strøg farve på de øvre vipper, og du har et naturligt hverdagslook. Tilføj mascara til de nedre vipper, og du har et lidt mere udtryksfuldt look til hverdag og fest. Læg ekstra farve på de ydre vipper for en fin cateye til det pæne arrangement, eller giv den fuld gas på vipperne og skab masser af drama, når du skal i byen og danse.

3: Lash Idôle: Curvy cateye

Foto: Kasper Kristoffersen

Før og efter med Lancôme Lash Idôle Mascara.

Mascara: Der er ingen tvivl om, at Lash Idôle Mascara er det rigtige valg til dig, der foretrækker, at din mascarabørste er lavet af gummi. Børsten er udviklet med 360 såkaldte mikrobørstehår, der fanger selv de små vipper. Børsten er således specialdesignet til at give tæthed, volumen og en naturlig intensitet. Mascaraens unikke formulering er både klumpfri og drysfri, hvilket betyder, du uden problemer kan opbygge den fra hverdag til fest med blot få strøg.  

Det helt særlige ved Lancômes Lash Idôle er, at den er fantastisk at forme. Dermed kan du selv skabe det curvy buk eller en elegant cateye effekt – og bare rolig: Det kræver hverken ekstra redskaber eller særlig snilde.

Teknik: Lash Idôle fra Lancôme har, ligesom Hypnôse Drama Mascara, en kurvet børste, og præcis på samme måde skal børsten altså anvendes for det bedste resultat. Start med at vende børsten med fordybningen mod vipperne for at påføre produktet og få volumen. Når du synes, looket har fået tilstrækkeligt med fylde, vender du børsten med buen udad og bruger de lidt længere gummibørster til at skille vipperne ad. 

Foto: Kasper Kristoffersen

Lash Idôle fra Lancôme giver buede og adskilte vipper med pæn volumen.

Den buede vippe (uden vippebukker)

Det snyder vipperne fyldigere, længere og mere voluminøse, hvis de får en dynamisk bue opad. Da en vippebukker kan være lidt hårdhændet og nemt niver nogle af de dyrebare vipper af, er det ikke altid den helt optimale metode til at forme vipperne. Her er det mere skånsomt at bruge indersiden af en ske eller i al simpelhed hvile en finger på vipperne, mens mascaraen tørrer. På den måde ’løfter’ du vipperne, og det giver den fine, buede effekt.
Se eventuelt videoguiden under næste punkt til reference.

4: Monsieur Big: Den vilde festvippe 

Foto: Kasper Kristoffersen

Før og efter med Monsieur Big Mascara fra Lancôme.

Mascara: Glem alt om det diskrete vippelook, for med Monsieur Big Mascara får du volumen for hver en krone. Med sin store, bløde børste, smyger børstens vippehår sig langs vipperne, og resultatet er et vildt og fyldigt look. Monsieur Big giver op til 12 gange mere volumen, hvilket man absolut godt kan se på før og efter-billederne.

Monsieur Big er den perfekte mascara at have klar i makeuppungen til en særligt festlig aften, eller hvis du har lyst til et lidt vildere hverdagslook. Uanset hvad anledningen er, kan du i hvert fald vide dig sikker på, at dine WOW-vipper er påfaldende fra lang afstand.
 

Teknik: Monsieur Big har en lige børste, der med sine mange bløde vippehår maler vipperne kulsorte med blot et enkelt lag mascara. Den er til dig, der går mere op i at vipperne er vilde og voluminøse end raffinerede, men selv om den ikke er lavet til det glamourøse look, kan du sagtens skabe de, hvis du har styr på teknikken.

Placér først børsten forsigtigt ind mod roden af vipperne. Børsten er stor, så start hellere lidt for langt ude end lidt for langt inde. Før børsten op ad vipperne med små zigzag-bevægelser og fortsæt, indtil du synes, du har et passende look. Vil du have et elegant buk, kan du lade en finger hvile midt på vipperne, mens mascaraen tørrer. 

Foto: Kasper Kristoffersen

Monsieur Big Mascara er til dig, der vil have de vildeste vipper til festen.

Lancôme: Længde, fylde og intensitet

Lancôme har gennem mere end to årtier specialiseret sig i kunsten at skabe den perfekte mascara til ethvert behov. Det franske skønhedsbrand har således en række mascaraer i sortiment; heriblandt den ikoniske Hypnôse og Hypnôse Drama, nyklassikeren Lash Idôle og Monsieur Big til de dage, looket skal have dobbelt op på grandiositet. Se hele udvalget af mascara, plejende vippeprodukter og sera til at give ekstra længde og volumen på lancome.dk.

5: Plej, prep og påfør: Den fulde rutine 

Foto: Kasper Kristoffersen

Før og efter Lancôme Cils Booster Serum, Lancôme Cils Booster Mascarabase og Lancôme Hypnôse Mascara.

Redskaber: Lange og smukke vipper er målet, og netop derfor er det en rigtig god idé at investere lidt tid og kærlighed i dem. Derfor er det vigtigt at sætte forebyggende ind med næring og fugt som styrker de fine vipper på sigt.

1: Først og fremmest har vipperne godt af et plejende indslag, som giver styrke og forhindrer de udsatte hår i at slides før tid. Her indeholder Lancôme Cils Booster Lash Serum den perfekte kombination af milde ingredienser til at beskytte vipperne, så deres levetid forlænges. Efter cirka 4 uger vil du begynde at se de første resultater af serummets plejende effekt. Vipperne synes styrkede, tættere og fyldigere. Serummet er skabt under kontrol af øjenlæger og passer til alle øjne – også sensitive.

 

2: Efter det plejende indslag, kan det være en god idé at bruge en mascarabase, inden du påfører din mascara. Præcis ligesom en primer giver det jævne foundation-look på huden, er en mascarabase med til at skabe det jævne underlag for din mascara. Lancômes Cils Booster Mascarabase giver både længde og fylde, og hvis du bruger den under din mascara, kan du opnå det ultravoluminøse look på ingen tid.

3: Sidst, men ikke mindst, skal din yndlingsmascara naturligvis afslutte looket. I videoen herunder bruger vi Hypnôse Mascara, som er god til både hverdag og fest, fordi den kan bygges op til et fyldigt look. Vil du vide mere om Hypnôse Mascara, kan du læse mere om den længere oppe i artiklen.

Teknik:

1: Lancôme Cils Booster Lash Serum
Brug det plejende serum på vipperne både morgen og aften. Serummet giver bedst effekt, hvis du påfører det i vippekanten og på selve vipperne. Vent 90 sekunder, inden du påfører næste produkt i rutinen.

2: Lancômes Cils Booster Mascarabase
Placer børsten ved roden af vipperne, og påfør den hvide mascarabase i zigzag-bevægelser, præcis som du ville påføre din mascara. Læg et jævnt lag, der ikke er alt for tykt.

3: Hypnôse Mascara
Prikken over i’et: En sort mascara, der giver et fyldigt look, præcis som du ønsker det. Påfør din mascara med små zigzag-bevægelser, og byg den op med det antal lag, du har lyst til. Med Hypnôse kan du skabe et opsigtsvækkende look, men du kan også nøjes med noget lidt mere diskret til hverdag. Prøv dig frem, og find den metode, der passer dig.

Den komplette rutine til vipperne fra Lancôme: Cils Booster Lash Serum og Cils Booster Mascarabase. Kombinér de to produkter med din yndlingsmascara hver morgen. I videoen bruger vi de to produkter sammen med Lancôme Hypnôse Mascara.