Makeup

Guide: Makeupartisternes 8 bedste tips til at naile læbestiften

- 05/01/2022

Hvilken læbestift holder bedst? Hvordan undgår jeg læbestift på tænderne? Og hvordan finder jeg den helt rigtige farve? ELLE spurgte eksperterne.

Læbestiften går aldrig af mode! Derfor har vi samlet alt, du skal vide om klassikeren, der konstant fornyes, og hvordan du får den til at holde bedst i løbet af dagen. Og det er nærmest mere relevant end nogensinde, nu hvor mundbindet er tilbage.

Vi har bedt makeupartisterne Sidsel Marie Bøg, Marie Thomsen og Sine Ginsborg om deres bedste tips. 

Læs ogå

Vi vil have Sienna Millers 300 kroners læbestift fra Met Gala nu

Hvordan undgår jeg at få læbestift på tænderne? 
Modeltricket med at sutte på en finger lige efter du har taget læbestift på virker hver gang! Alt det der ville ende på tænderne, ender på fingeren – Sidsel Marie Bøg. 

Hvordan holder jeg læberne bløde, fri for tørre flager?
Brug lidt af din ansigtsskrub over læberne, når du alligevel bruger den i ansigtet eller skrub med en blød tandbørste direkte på læberne. Og top så med læbepomade – Marie Thomsen. 

Hvordan vælger jeg den rigtige farve?
Tag ned i en butik og prøv alle de farver du orker, og vælg så den, du selv synes er flot. Ideen om, at du kun må vælge bestemte farver ud fra din hudtone eller øjenfarve, synes jeg er forældet. Det der føles rigtigt, ER flottest – Marie Thomsen.

“De tørre, matte læbestifter holder bedre end de cremede”

Hvordan sikrer jeg maksimal holdbarhed? 
Ingen læbestift holder perfekt uden små tilretninger i løbet ad dagen – sådan er det – men de tørre, matte læbestifter holder bedre end de cremede, fordi de er mindre ’levende’ på huden – Marie Thomsen. 

Jeg har fået tegnet udenfor læben – hvordan retter jeg bedst? 
Dyp en vatpind i en micellar-vand (rensevand, red.) og før den langs læben for at stramme kanten på læbestiften, op – Sine Ginsborg

Hvordan undgår jeg, at den løber? 
Udover en god lip liner langs kanten er et godt trick også først at lægge et lag læbestift, så bruge en lille smule pudder på læben – kan være en fast eller løs – og så toppe med et lag læbestift ovenpå. Det fikserer læbestiften og intensiverer faktisk også farven, så det er et trick man får meget ud af – Sine Ginsborg.

Læbestift no-go?
Lad den altid falde på bløde læber – Det er ikke pænt, hvis den hænger ud over det hele eller sidder på tørre, skallende læber.  Det kræver engagement at have flot læbestift på ¬– Sidsel Marie Bøg.

Hvordan lægger jeg læbestiften flot på amourbuerne?  
Påfør læbestiften i to træk, fra mundvig til den ene amourbue, og fra den anden mundvig til den anden amourbue, så begge sider mødes til sidst. Jeg ved ikke præcis hvad, det er der sker, men du får flotte buer ved at gøre det på den måde frem for at påføre læbestiften i et træk, fra mundvig til mundvig – Sine Ginsborg.