Makeup

ELLE beautyprofil: Karlie Kloss’ hemmeligheder

- 25/01/2015

Model Karlie Kloss har et af de mest gen­kendelige ansigter i verden. Måske er det netop derfor, hun er blevet udnævnt til en af L’Oréal Paris’ talspersoner og dermed kan betragte bl.a. Christy Turlington og Julianne Moore som en del af sin nærmeste familie! Bliv klogere på hendes syn på kager, selvtillid og drømme, der går i opfyldelse...

Karlie Elizabeth Kloss er 22, fra USA og er ONE COOL COOKIE. Samtidig med at hun rangerer som nr. syv på Models.coms liste over ‘New Supers’, står hun nemlig bag konceptet Karlie’s Kookies – (sundere) kager, der sælges i New York. Læs interviewet med Kloss, hvor vi både taler med hende om modelkarrieren, skønhed og ikke mindst kager!

Læs også: Skøndhedsredaktørens 10 januar-favoritter

Hvordan startede din karriere i modebranchen? Jeg var 14 år, da jeg blev opdaget ved et velgørenhedsmode-show i min hjemby St. Louis. På det tidspunkt dansede jeg ballet og ville gerne være ballerina. Jeg havde ingen idé om, hvad jeg havde i vente. Kort tid efter det lokale modeshow gik jeg mit første show for Calvin Klein, og derfra kørte møllen.

Blev du som ung behandlet anderledes, fordi du var smuk? Jeg var faktisk bare lang, ranglet og giraf-agtig. Jeg var højere end alle drengene i min klasse, og som for enhver anden teenager gik der noget tid, før jeg havde vænnet mig til min krop og højde.

Hvad giver dig selvtillid? Jeg føler mig altid ret selvsikker efter at have trænet. Jeg ved ikke, om det er endorfiner, der bliver frigivet, eller det er fordi jeg har sejret over en udfordring, men jeg elsker følelsen af at have udfordret min egen styrke og skubbet mine grænser.

Hvad er din største skønheds-hemmelighed? Jeg passer på mig selv indefra, for skønhed er mere end hemmelige produkter og skønhedsrutiner. At spise sund mad og få regelmæssig motion er, hvad der får mig til at føle mig smuk, stærk og selvsikker.

Fortæl os lidt om Karlie’s Kookies … Karlie’s Kookies er en småkage-linje, jeg har lanceret i samarbejde med Christina Tosi, der er grundlægger og kok hos Momofuku Milk Bar (kagekæde i New York, red.). Karlie’s Kookies er uden gluten, de er veganske, og vi har brugt de sundere alternativer såsom mandelmel, kokospuré, ananasjuice, agavesirup og havregryn. Det var også vigtigt for mig, at kagerne havde en velgørende faktor, så at sige. For hver Karlie’s Kookie, der bliver solgt, bliver velgørenhedsforeningen Feed tilgodeset, så de kan lave sunde måltider mad til dem, der trænger.

Læs også: 15 sunde (og realistiske) vaner i det nye år

Hvordan kom du på idéen til at lave kager? Jeg har altid haft hjemmelavede småkager med på fotoskydninger og til shows. Jeg har bagt, siden jeg var barn, og efter jeg blev mere interesseret i ernæring, begyndte jeg at eksperimentere med sunde alternativer i min bagning. 

Hvornår føler du dig mest forførende?  Når jeg har en god hårdag! At have voluminøst hår, der nærmest fjedrer, når man går, er det bedste våben til forførelse. Man føler sig sikker, når håret ser fantastisk ud og dufter godt. Der er simpelthen ikke noget mere sexet, end når man har masser af selvtillid. ’Elvital Fibralogy’-hårpleje fra L’Oréal Paris tryller virkelig med mit hår og er fantastisk effektiv.

Hvad gør en kvinde smuk? Hendes humor, hjerte og intelligens. Der er masser af kvinder med perfekte udseender derude, men at være et godt menneske er, hvad der virkelig gør en person smuk.

Hvordan har du det med at blive talsperson for L’OréaL Paris? Det er jo den vildeste ære, og jeg glæder mig meget over at være en del af L’Oréal Paris-familien. Det har været min drøm at arbejde for netop det mærke.

Hvad er dit yndlings-L’OréaL Paris-produkt? ’Skin Perfection Daily Moisturizer’ er for mig den perfekte erstatning for foundation. Den holder min hud smuk og jævn.

Læs også: Set på Instagram: January behaviour