Makeup

Dette makeuptrick fra TikTok giver dig naturlig glød som Hailey Bieber og Jennifer Lopez

- 01/02/2023

Tricket går under navnet ’underpainting’ på TikTok, og det er efter sigende det, de kendte sværger til, når de skal en tur på den røde løber.

Hvad har Hailey Bieber, Jennifer Lopez og Kendall Jenner til fælles (ud over det indlysende som rigdom og berømmelse)?

Makeupartisten Mary Philips.

Philips er kvinden bag des respektive stjernes evigt fejlfri makeup og misundelsesværdige glød, som, på trods af at være skabt med makeup, stadig formår at se naturlig ud.

Og nu er Philips’ hemmelige trick bag kvindernes makeup altså gået viralt på TikTok under navnet ’underpainting’, som i skrivende stund har mere end 60 millioner visninger på det sociale medie.

Underpainting går kort fortalt ud på at bytte om i rækkefølgen af de makeupprodukter, du bruger.

Normalt ville rækkefølgen være: foundation, contour, concealer, etc., men Philips er altså fortaler for at lægge concealer og definere ansigtet med contur-produkter inden foundation; deraf navnet ’underpainting’, der ganske som det lyder indebærer, at man ’maler’ under sin foundation.

Resultatet er ifølge TikTok (og de levende beviser i form af Bieber, Lopez og co.) et mere naturligt defineret ansigt, end hvis man påfører produkterne i den mere konventionelle rækkefølge.

Foto: Billy Bennight/Zuma/Ritzau Scanpix

Philips fortæller i et interview med Vogue, at hun har benyttet sig af teknikken i årtier, og at flere Hollywood-makeupartister gør det samme.

Men samtidig afslører hun, at som ved så meget andet, så står og falder teknikken altså på god hudpleje og ’prep’ inden: Serum, fugtighedscreme og gerne et par dråber olie eller koncentrat efterfulgt af dybdegående ansigtsmassage med en gua sha, der får ansigtets naturlige konturer frem.

Foto: Matt Baron/Shutterstock/Ritzau Scanpix

”’Prep’ af huden er en stor del af teknikken, fordi man kan bruge mindre makeup, jo bedre huden ser ud,” siger hun til Vogue.

Og ’less-is-more’-tilgangen er en anden vigtig nøglefaktor. I teknikken ligger, at man bruger så lidt produkt som muligt, og dertil er Mary Philips stor fortaler for produkter med lav dækevne; altså den slags, der lader hudens naturlige udtryk skinne igennem og ikke gør ansigtet unaturligt ensartet.

@letiziamarcondes obsessed with the viral underpainting technique, celebrity makeup artist @makeupbymaryphillips ♬ Sure Thing (sped up) – Miguel

Læs ogå

Arvtageren til ’Glazed Donut’-negle er fundet, og vi vil have looket med det samme