Skønhed

Journalist Anne Christine Persson: Det her prisvenlige læbeprodukt får jeg altid komplimenter for

- 14/09/2022

Journalist og podcastvært Anne Christine Persson deler sine skønhedsrutiner og favoritprodukter.

46-årige Anne Christine Persson arbejder som journalist og konsultent, og så er hun den ene af kvinderne bag skønhedspodcasten Skin. Her fortæller hun, hvad der virker for hende, ikke bare hvad angår hud, men også hår og makeup.

Hvad har hudplejemæssigt ændret sig, efter at du qua podcasten er begyndt at dykke mere ned i netop hudpleje?

“Jeg bruger mange flere produkter nu, end jeg gjorde for bare to år siden. Nu bruger jeg for det meste altid en mist, som jeg synes lægger et grundlag af fugt i min hud. Jeg har nået en alder, hvor noget af det, jeg har sværest ved, er at tilføje min hud fugt. Derudover husker jeg at holde pauser mellem hvert trin i min rutine, så de forskellige produkter kan blive absorberet. Derfor tager min rutine også længere tid, end den plejede at gøre.”

Foto: Kavian Borhani Hudplejerutine

Efter at Anne Christine Persson er begyndt at arbejde mere med skønhed, er hendes rutine også blevet mere omfattende og tidskrævende. Når hun rejser, lader hun dog gerne produkter som serum og mist blive hjemme for at nøjes med en god dag- og solcreme.

Er der noget, du har gjort tidligere, som du ikke gør længere? 

“Tidligere brugte jeg ikke solcreme, det gør jeg nu. Jeg har også gået i solarium, da jeg var teenager. Da jeg var yngre, kunne jeg også gå i seng uden at fjerne min makeup. For mig er det i dag dødssynd nummer et ud over ikke at tage solcreme på. Nu tager jeg altid min makeup af. Jeg sværger til micellarvand fra Vichy, fordi den er nem og mild. Og så følger jeg efter med en musselinvaskeklud, der har en let eksfolierende effekt. Jeg har også fået øjnene op for cleansing balms, som jeg synes er rigtig gode. Lige nu bruger jeg Cliniques ’Take The Day Off’.”

Hvilket produkt køber du igen og igen? 

“Vichys micellarrens. Jeg plejer at købe dem i Paris, hvor du kan få dem i flasker med 400 ml. Derudover er der min parfume. Jeg har brugt Chanels ’Coco Mademoiselle’, så langt tilbage jeg kan huske. De to produkter har jeg med sikkerhed på mit badeværelse.”

Foto: Kavian Borhani Renserutine

Afrensning af ansigtet om aftenen er noget, Anne Christine Persson ikke (længere) springer over. Hun renser enten med en micellar-vand eller en rensebalm og bruger også gerne en våd vaskeklud fra Ara’Kai for at eksfoliere ansigtet let.

Hvad er det mest prisvenlige produkt, du bruger? 

“Jeg har en lip stain fra Sephora, der vist koster lige under 100 kroner. Hver gang jeg har den på, bliver jeg altid spurgt: ”Hvad har du brugt? Det ser ud, som om du har malet dine læber på”. Den er virkelig en klassiker for mig.”

Foto: Kavian Borhani Makeup

Anne Christine Persson foretrækker rødlige nuancer på negle og læber. Hun husker stadig, hvordan Molly Ringwald i The Breakfast Club lægger læbestift på med læbestiften siddende mellem brysterne. Selv bruger hun en pensel fra Tromborg, når hun lægger læbestift.

Hvilke skønhedsmæssige udfordringer har du?

“Pigmentpletter har været en stor udfordring for mig de seneste 10 år. På en ferie i Mexico opdagede jeg, at jeg havde fået overskæg i form af pigmentforandringer. Siden har jeg været igennem en lang proces hos en dermatolog med bl.a. laser i kombination med bl.a. en receptpligtig creme med azelainsyre samt blegningsvæske på recept. Kombinationsbehandlingen har betydet, at jeg er kommet rigtig meget til bunds i det, men jeg er stadig i gang med processen.”

Foto: Kavian Borhani Solcreme

Ifølge Anne Christine Persson er pigmentforandringer hendes største skønhedsudfordring. Opskriften på at slippe af med dem har bestået af receptpligtige produkter og daglig brug af SPF 50, som hun altid blander med foundation for at udjævne hudtonen.

Hvad består dit go-to-makeuplook af? 

“Jeg bruger foundation, som jeg blander i min solcreme, så foundationen udjævner mine pigmentpletter. Så bukker jeg mine vipper med en øjenvippebukker og lægger mascara. Den nye ’Macstack’-mascara fra Mac er vild – man kan stå på ski på de vipper, når jeg har brugt den. Jeg lægger også en bronzer for at få lidt glød og farve i hele ansigtet. Og så bruger jeg en øjenbrynsmascara og lidt blush af og til.” 

Foto: Kavian Borhani Glimmer

Anne Christine Persson er med egne ord ’besat’ af tv-serien Euphoria, hvilket har resulteret i, at hun til fester er begyndt at eksperimentere mere med makeup som f.eks. masser af glimmer på øjenlågene. Disse er fra Mac.

Hvad gør du ved dit hår? 

“Jeg har altid gået op i at passe godt på mit hår. Jeg er født med sundt og tykt hår, og jeg gør så lidt som muligt ved det, for jeg mener, at jo flere produkter du kommer i det, desto mere slider det også på håret. Jeg vasker det en til to gange om ugen, og jeg bruger sjældent den samme shampoo og balsam i træk. Jeg skifter mellem 4-5 forskellige, for jeg synes, mit hår mister volumen og glans, hvis jeg bruger det samme.

Efter vask føntørrer jeg det med min Dyson-hårtørrer, som jeg er meget glad for. Hvis jeg føntørrer det, lige efter at jeg har været i bad, kan jeg godt bruge 20 minutter på det, fordi jeg har så tykt hår. Derfor vasker jeg altid hår om aftenen, for jeg har ikke tid til det om morgenen. Når jeg har føntørret det, glatter jeg det, fordi jeg har en blanding af fald og kruset hår.”

Foto: Kavian Borhani Hårrutine

Der findes ikke bare ét sæt shampoo/balsam på Anne Christine Perssons badeværelse, men gerne op til fem forskellige, fordi hun veksler mellem mærkerne mellem hver hårvask. Fordi håret efterfølgende tager lang tid at tørre, vasker hun det kun et par gange om ugen – og altid om aftenen.

Læs ogå

Hårartist Line Bille: Det her produkt har jeg anbefalet flest gange