Hudpleje

8 ting, du kan bruge kokosolie til

- 14/01/2020

Kokosolie er et genialt skønhedsprodukt, som du kan bruge til at pleje både hud og hår. Det er helt naturligt og ikke særlig dyrt. Se her, hvordan du kan gøre brug af kokosoliens skønhedsegenskaber.

HVAD KAN KOKOSOLIE BRUGES TIL?

Kokosolie kan bruges som erstatning for en lang række skønhedsprodukter. Olien har efterhånden fået status som lidt af en mirakelingrediens – og med god grund. Ikke alene kan den trænge meget dybere ind i håret end mange hårkure, den er også idéel til at fjerne makeup, give hårspidserne glans og redde tørre negle.

I skønhedsindustrien findes der kokosolie i alt fra anti age-produkter, hårprodukter, sæbe og kropsprodukter – og makeup ej at forglemme. Så altså: Kokosolie kan bruges til lidt af det hele, og den er kommet for at blive! 

HVAD ER KOKOSOLIE GODT FOR?

Der er mange fordele ved at bruge kokosolie som en del af din skønhedsrutine. Kokosolie har antibaktierielle egenskaber, hvilken blandt andet gør den til et glimrende alternativ til barberskum, ligesom den kan virke lindrende mod sensitiv hud.

Kokosolien plejer desuden huden og håret i dybden, men du skal være opmærksom på, at den kan tilstoppe dine porer, og du derfor ikke kan bruge olien som et alternativ til din dagcreme, da den bør renses af igen. 

Tip: Husk, at kokosolie er meget drøj i brug, så du behøver kun bruge et par dråber af gangen. 

Læs ogå

Hårserum – hvad er det, og hvorfor skal du bruge det?

8 TING DU KAN BRUGE KOKOSOLIE TIL

Vi har samlet en liste med otte ting, du kan bruge kokosolie til i din skønhedsrutine. 

1. KOKOSOLIE SOM HÅRKUR

Der findes et hav af produkter til håret, som indeholder kokosolie, og da olien har en blødgørende effekt på håret, er den især god i shampoo eller i hårmasker. Hvis dit hår er kruset, tørt eller slidt, er kokosolie med til at tilføre glans og fugt.

Prøv at smøre olien i håret om aftenen, og lad den sidde natten over. Kokosolie er langt bedre til at trænge end i håret end andre olier. Husk dog at vaske olien ud om morgenen, og skyl efter med shampoo, ellers bliver håret fedtet.

2. KOKOSOLIE SOM SOL- OG KLORBESKYTTELSE 

Hvis du er blond, og dit hår har en tendens til at blive skadet eller misfarvet, når du hopper i poolen på din ferie, så sæt håret op, og prøv at smøre en anelse ren kokosolie i din hårknold. Det virker ikke blot som en kur på håret, men beskytter også mod klor. Desuden beskytter kokosolie mod solskader i håret, da den har en blokerende effekt, der gør, at den svarer til en solcreme med faktor 5. Dette er dog ikke ensbetydende med, at du kan bruge kokosolie som solbeskyttelse til huden.

3. KOKOSOLIE SOM HÅROLIE

Kokosolien kan selvfølgelig også bruges som en fugtgivende olie til hårspidserne, der plejer og giver glans. Vær forsigtig med doseringen; du behøver kun bruge ganske lidt. Det kan være nemmere at fordele olien, når håret er tørt – så kan du nemt kontrollere resultatet.

Kokosolie plejer og fugter huden, og du kan derfor bruge den som en del af din renserutine morgen og aften. 

4. KOKOSOLIE SOM MAKEUPFJERNER

Kokosolie kan bruges til at rense ansigtet og fjerne makeup. Faktisk kan kokosolie klare selv vandfast mascara, alt imens den plejer og gennemfugter huden. Prøv at komme en dråbe eller to på en vatrondel, og kør i blide cirkler om øjet – nøjagtigt som fjernede du mascara. 

5. KOKOSOLIE SOM ANSIGTSRENS

Nu hvor du alligevel er i gang med at fjerne mascara, kan du fordele et par dråber i håndfladerne og smøre kokosolien i ansigtet og på halsen i blide, cirkulære bevægelser. Olien plejer og gennemfugter huden.

6. KOKOSOLIE SOM BODYLOTION

Kokosolien er perfelt som et alternativ til din bodylotion. Smør den gerne på lige i det, du kommer ud og badet, og huden stadig er fugtig – på denne måde trænger olien bedst ind. 

Har du tørre albuer eller fødder, kan du også smøre kokosolien direkte på den tøre hud i løbet af dagen.  

7. KOKOSOLIE SOM BARBERSKUM

Ikke nok med at kokosolie fugter, så du undgår irriteret hud, når du skal barbere dig. Olien har også en antibakteriel virkning, som holder de irriterende røde knopper for døren. Fordel et par dråber på huden i badet, inden du skraber. Husk at vaske barberklingen igennem med sæbe efter brug. Olien har det med at sidde fast og gøre bladene sløve. 

8. KOKOSOLIE SOM BODYSCRUB

Du får den blødeste hud med den hjemmelavede bodyscrub bestående af kokosolie og flagesalt. Tilføj eventuelt et par dråber æterisk olier, hvis din skrub skal dufte ekstra skønt. Kør i cirkulære bevægelser, og skyl efter med vand.

Læs ogå

Her er mascaraen, der går viralt på TikTok