Skønhed

ANNONCE: 7 tips til de lækreste sommerstænger

- 12/06/2015

Solen skinner og det er endelig tid til at vise stængerne frem. Og selvom de ikke solbrune (endnu), er der meget du kan gøre, for at gøre dem lækre at se på. Her er 7 tips til den perfekte barbering...

Føler du dig ikke helt klar til at vise stængerne frem? Velplejde ben er første step og her kommer de syv vigtigste steps for at opnå den perfekte barbering.

 

Læs også: Få sommerklare stænger nu!

 

1. Tag et bad før du barberer dig

Selvom kvinders hår er ἀnere end mænds, er de stadig omtrent lige så stærke som kobbertråd af samme tykkelse. At fugte hårene med varmt vand gør det op til 60 procent lettere at barbere dem. Men det kan også blive for fugtigt! Efter 15-20 minutter gør vandet nemlig din hud rynket og let hævet, hvilket resulterer i at barberingen ikke bliver lige så tæt som ønsket.

 

2. Gelicious

Anvend rigeligt med fugtighedsgivende barbergel inden du barberer benene for at bevare vandet i hårstråene og for at sikre at skraberen glider let henover huden. Sæbe kan tilstoppe skraberen under barbering og mange sæber kan også tørre huden ud.

 

3. Vælg nøje

Glem ikke at vælge en skraber, der passer til din huds særlige behov.

 

4. Barber med friske blade

Friske blade giver en tættere, glattere og mere behagelig barbering og kan forhindre rifter og irritation. Kvinder bør skifte bladet ved de første tegn på sløvhed eller irritation, men eftersom hårvækst varierer fra person til person, er du selv den bedste dommer. I gennemsnit skifter kvinder blade efter 10 barberinger.

 

5. En let berøring

Læg så lidt pres på som muligt når du barberer dig, og barber i den retning, der føles mest behagelig. For den tætteste og glatteste barbering, anbefales det at barbere mod hårstråets retning, hvilket på benene betyder nedefra og op.

 

6. Gem det sværeste til sidst

Bagsiden af knæene og lårene og områder som for eksempel anklerne, hvor knoglen er tæt på hudoverfaden, er ofte svære at barbere. En måde at gøre det lettere på, er ved at lade barbergelen virke så længe som muligt på disse områder inden barbering.

 

7. Fugt, fugt, fugt!

For at bevare hudens naturlige fugtighed, er det vigtigt at give dine ben en god creme eller olie efter barbering, for at holde huden blød, smidig og strålende.