Selvbruner er genialt i de blege vintermåneder og i sommermånederne, hvis du helst vil være fri for solens stråler. Men gruer du også for resultatet? Så læs med her, hvor vi deler fem tips og tricks til, hvordan du får det flotteste resultat med selvbruner.
De fleste kender Friends-episoden, hvor Ross får sig en uheldig kulør, da han prøver spraytan for første gang – og det gav anledning til en lang række spørgsmål fra vennerne.
Og der er faktisk rigtig mange spørgsmål, når det kommer til selvbruner. For hvordan undgår man mørke pletter på lagnet? Er selvbruner godt for huden? Og kan man overhovedet bruge en selvbruner, der pludselig bliver grøn?
Selvbruner-mærket Tanologist har samlet de mest søgte selvbruner-spørgsmål, som vi svarer på lige her. For om du er en garvet bruger af selvbruner eller skal prøve det for første gang, er der helt sikkert ting, som du ikke vidste og kan lære noget af.
Læs også: Derfor skal du vedligeholde dine rutiner under hjemmearbejdet
Fem tips og tricks til brugen af selvbruner
1. Eksisterer der selvbrunere, der ikke smitter af på lagnerne?
Der findes ikke noget mere irriterende end at vågne op og opdage, at det meste af din selvbruner er smittet af på dit lagen hen over natten.
Èt af de mange tricks for at undgå dette, er at bruge en selvbruner, der ikke indeholder en farveguide. Det lyder måske underligt, men mange produkter farver allerede huden fra første påføring, og har derfor også tendens til at smitte nemmere af.
Hvis du bruger en selvbruner uden farveguide, undgår du både tilstoppede porer, hvis du barberer dig inden påføringen, samt pletter på dit lagen eller dit tøj.
Prøv Tanologist, Self Tan Water til 112 kr. Kan købes online HER
2. Kan man bruge en selvbruner, der pludselig er grøn?
Har du oplevet, at din selvbruner pludselig er blevet grøn? Det kaldes oxidering og kan ske, hvis din selvbruner er blevet for gammel eller ikke har været lukket korrekt.
Farveguiden, hvor den brune farve viser sig øjeblikkeligt, består nemlig af tre farver; rød, gul og blå. Når den røde farve oxiderer, efterlades gul og blå sammen, hvilket skaber den grønne farve.
Det anbefales derfor ikke, at man bruger sin selvbruner, hvis den er blevet grøn.
For at undgå at den oxiderer, skal du opbevare din selbruner et køligt og mørkt sted.
3. Hvorfor får man tørre pletter af selvbruner?
Vi vil for det meste gerne have, at vores ansigt matcher vores brune krop, hvorfor mange bruger selvbruner-produkter i ansigtet også. Men flere selvbrunere indeholder hårde kemikalier, som kan irritere og udtørre vores hud.
Når huden er tør, overproducerer den olie – talg – som kan forårsage tørre pletter og urenheder i ansigtet.
Løsningen til dette er at bruge selvbruner i dråbeform. Dråberne, der er designet til at blive blandet med din ansigtscreme, tilpasser sig nemlig ansigtets pigment og er samtidig med til at mindske risikoen for tørre pletter.
Prøv Tanologist, Self Tan Drops til 120 kr. Kan købes online HER
4. Sådan får du din selvbruner til at holde
Vil du gerne have din selvbruner til at holde så længe som muligt, skal du forberede dig grundigt, inden du påfører den brune farve.
Hvis du fugter din hud i dagene op til påføringen, eksfolierer hele din krop 24 timer før og derefter husker at fugte din hud godt og grundigt igen, vil din brune farve holde i op til ti dage efter påføringen.
Læs også: Instagram vs. virkelighed: 8 influencere viser, hvorfor du ikke skal tro på alt du ser online
5. Skader selvbruner huden?
Nej. Selvbruner er det perfekte alternativ til at være solbrun uden at ligge på en liggestol i direkte sollys og risikere at udvikle hudkræft.
Du kan evt. bruge en selvbruner, der indeholder gode ting for din hud som f.eks. kokosolie, vitamin C eller aloe vera.
Prøv Bondi Sands, Pure Foaming Water med vitamin C til 209 kr. Kan købes online HER
Læs også: 5 råd til en bedre nattesøvn