Mode

Designeren bag Marilyn Monroe-kjole udtaler sig om Kim Kardashian – og han er ikke tilfreds

- 19/05/2022

Kim Kardashians modevalg til årets Met Gala har mødt stor kritik. Og nu har en vigtig stemme givet sin mening til kende.

Det vakte både forargelse, spekulation og for nogle en smule begejstring, da Kim Kardashian troppede op til årets Met Gala i en historisk kjole, der tilhørte den legendariske filmstjerne Marilyn Monroe. 

Flere mente nemlig, at den ultrastramme og glitrende kjole slet ikke hørte hjemme på Kim Kardashian, og at hun på ingen måde kunne måle sig med Marilyn Monroe, der bar kjolen i 1962 i Madison Square Garden, hvor hun sang sin berømte fødselsdagssang for John F. Kennedy. 

Kjolen er lavet af couture-designeren Jean Louis helt særligt til Monroe, men det var designerens assistent, der havde tegnet kjolen. Og den assistent var den 23-årig Bob Mackie, der siden har vundet Oscars for sine kostumer og er blevet verdenskendt for sine ekstravagante kreationer til blandt andre Cher, Dolly Parton, Tina Turner og RuPaul.

Foto: Ritzau Scanpix

Den originale tegning af kjolen til Marilyn Monroe, som Bob Mackie tegnede til sin mester i 1962.

Han har nu givet sin mening til kende i et interview med mediet Entertainment Weekly. Her lægger han bestemt ikke skjul på, hvad han synes om, at reality-dronningen lånte den hundedyre kjole af museet Ripley’s Believe It Or Not i anledning af årets Met Gala.

“Jeg synes, det var en stor fejl. Marilyn var en gudinde. […] Og den var lavet til hende. Designet kun til hende. Ingen andre skulle være set i den kjole,” fortæller designeren, der selv har sagt om sine designs, at en kvinde, der bærer hans kjoler, ikke er bange for at blive bemærket.

Foto: Ritzau Scanpix

Kim Kardashian har fået meget kritik på mange punkter for at bære den historiske kjole.

Udover at være ked af at se sit design i brug igen, mener designeren også, at stuntet har beskadiget den bevaringsværdige kjole i en sådan grad, at det er gået udover dens struktur.

Det er ikke underligt taget i betragtning af, at Kim Kardashian måtte gå på en intens og udskældt slankekur  for at kunne få kjolen på – og alligevel ikke kunne lukke den helt. Det forhindrede hende dog ikke i at have den på på den røde løber alligevel, og det skulle hun altså ikke have gjort ifølge den garvede designer.

Om ansvaret ligger hos Kim Kardashian eller Ripley’s Believe It Or Not, der ejer og udstiller kjolen, er svært at vurdere. Men det er langt fra første gang, Kim Kardashian er kommet i vælten for måske ikke helt at gennemtænke sine modevalg.

At en designer direkte kritiserer hende for det, er dog en sjældenhed.

Læs ogå

Kim Kardashian viser sig i endnu en Marilyn Monroe-kjole