Mode

Kim Kardashian i historisk Marilyn Monroe-kjole til Met Gala

- 03/05/2022

Selvom den tilsynladende ikke så ud af meget, så var Kim Kardashians kjole under mandagens Met Gala et modefænomen uden lige.

Mandag nat dansk tid løb årets version af Met Gala af stablen i New York City, og vanen tro var den berømte trappe fyldt med vilde og smukke kjoler fra nogle af verdens største stjerner og kendte mennesker.

Og med aftens dresscode ‘Gilded Glamour’, der henviser til 1870’ernes oppulente stil blandt eliten i New York, var der i den grad lagt op kjoler ud over det sædvanlige. Mens nogle holdte sig til temaet og mødte op i korsetter og store balkjoler, fortolkede andre temaet i en mere moderne version.

En af dem var Kim Kardashian, der mødte op på The Metropolitan Museum of Art med kæresten Pete Davidson og resten af sine søstre – det var i øvrigt første gang, at alle søstrene var inviteret til Met Gala på samme tid.  For kjolen, som Kim Kardashian mødte op i, har en helt særlig historie  og var for én gangs skyld ikke fra Balenciaga.

Foto: Ritzau Scanpix

Kim Kardashian i sin glitrende, historiske kjole til Met Gala 2022.

Den cremefarvede, tætsiddende kjole var nemlig præcis den, som den verdenskendte skuespiller Marilyn Monroe bar i 1962, da hun sang sin ikonsike ‘Happy birthday’-sang til daværende præsident John F. Kennedy fra scenen i Madison Square Garden.

Kjolen er designet af kostumedesigneren Jean Louis særligt til Marilyn Monroe, der eftersigende selv betalte omkring 10.000 kroner for at få den lavet, og er normalt udstillet på museet Ripley’s Belive It Or Not i San Francisco. De erhvervede kjolen på auktion i 2016 for den nette sum af 36 millioner kroner. 

Foto: Ritzau Scanpix

Skuespilleren Marilyn Monroe i kjolen, som forargede  i 1962, da hun havde den på under John F. Kennedys valgkamp.

Det er én ud af meget få gange, at kjolen er blevet båret, siden Monroe oprindeligt bar den. Grundet sin historiske status og ekstremt høje pris var det derfor heller ikke muligt at alterere eller sy kjolen ind eller ud i anledning af Met Gala, har Kim Kardashian selv udtalt. 

Med sin nuværende status som en af de meste fulgte kendte i verden, er der måske ikke så langt mellem Kardashian og Monroe, der også dengang satte standarden for mode, krop og skønhed på  både godt og ondt – præcis som Kim Kardashian gør i dag.

Kjolen er det perfekte match til Kim Kardashians signaturstil med den kropsnære silhuet og enkle udskæring. Og med den hvide pels nonchalant hængt over armene kanaliserede reality-stjernen vaskeægte old Hollywood glamour.

Læs ogå

Kim Kardashian genskaber Kanye-billede med Pete Davidson