Mode

Kim Kardashian viser sig i endnu en Marilyn Monroe-kjole

- 09/05/2022

Kim Kardashians fascination for Marilyn Monroe fortsætter med endnu en original af filmstjernes kjoler.

Da Kim Kardashian til årets Met Gala troppede op i en kjole på den røde løber, som Marilyn Monroe bar i 1962, stjal hun endnu en gang showet og skabte overskrifter verden over.

Men Kim Kardashians fascination af Monroe og hendes garderobe ikke stopper her. For det var ikke det eneste fra den legendariske filmstjernes garderobearkiv, hun havde fået fingrene i til anledningen. Forretningskvinden havde nemlig også fundet frem til en grøn pailletkjole, Marilyn Monroe bar til Golden Globes i 1962.

Det postede hun i weekenden på sin Instagram sammen med billeder af Monroe iført kjolen, da hun vandt Henrietta-prisen for World Film Favorite. Her kan man tydeligt se, hvordan Monroe tilsynladende bar kjolen uden at føre armene gennem stropperne. Et sjovt og sigende eksempel på, hvordan Marilyn Monroe var helt sin egen.

Kjolen, som Kim Kardashian kun bar på sit hotelværelse og normalt er ejet af auktionshuset Heritage Auctions, er designet af Norman Norell, der var en af datidens allerstørste, amerikanske designere med kendte klienter som Jacqueline Kennedy, Judy Garland og Carol Channing. 

For at fuldende sin Marilyn Monroe-drøm havde Kim Kardashian ikke kun lånt den grønne kjole, men også den statuette, Monroe modtog den aften i 1962. For når man er Kim Kardashian, er det selvfølgelig noget, ens venner har stående på hylden. Den var nemlig udlånt af stjernens tætte ven, blomsterdesigneren Jeff Leatham. 

 

Foto: Ritzau Scanpix

Kim Kardashian i Marilyn Monroe-kjolen af designeren Jean Louis, der fik alle til Met Gala til at måbe.

Kim Kardashians valg af kjoler er dog ikke kun blevet modtaget med begejstring fra realitystjernens mange følgere, for internettet har hurtigt rettet skarp kritik mod brugen af de ikoniske kjoler.

Flere mente nemlig, at Kim Kardashian ikke var værdig til at bære noget, som den verdensberømte og elskede filmstjerne har båret. 

Samtidig blev der sat spørgsmålstegn ved etikken i, at Kim Kardashian var på en streng slankekur i tre uger op til Met Gala for at tabe sig syv kilo for at passe den særlige kjole. For hvilket signal sender det til unge kvinder, at man sulter sig selv for at passe en kjole, fremfor at vælge eller få syet en kjole, der passer sin krop?

Efter Met Gala er det kommet frem, at hun slet ikke kunne passe den glitrende Monroe-kjole. Derfor måtte hun skjule åbningen bagpå med sin hvide pelsfrakke, mens hun skiftede til en kopi, så snart hun kom ind til selve festen. 

Læs ogå

Kim Kardashian genskaber Kanye-billede med Pete Davidson