Celebrity style

Er denne Golden Globe-kjole inspireret af ikonisk ‘Sex and the City’-look?

- 12/01/2023

Det var næsten som om, at Carrie Bradshaw 2.0 lige pludselig stod på den røde løber til årets Golden Globes i en moderne version af et af hendes mest kendte looks fra 'Sex and the City'.

Når de kendte stjerner betræder den røde løber, er der flere, der benytter sig af lejligheden til at lave referencer til alt fra film og serier, som de selv med i, til deres forbilleder og stilikoner. 

Som Jenna Ortega til premieren ‘Wednesday’, hvor hun bar en Versace-kjole, der uden tvivl var en reference til den populære Netflix-serie. Eller da skuespiller Anne Hathaway dukkede på til et Michael Kors-show i et outfit, der var en reference til hendes kendte rolle som Andy Sachs i modefilmen ‘The Devil Wears Prada’.

Så da årets Golden Globes Awards natten til onsdag dansk tid løb af stablen, var det også spændende at se, om der gemte budskaber og referencer i nogle af gæsternes flotte looks og kjoler. Og der var bestemt jackpot. 

Her ankom skuespiller Britt Lower, der har været med i serier som ‘Severance’ og ‘High Maintenance’, på den røde løber i en kjole med sort velourtop og et lavtaljet, puffet skørt i pink, der med det samme ledte tankerne hen på et af Carrie Bradshaws mest kendte looks fra ‘Sex and the City’. 

Foto: Ritzau/Scanpix

Britt Lower i Bach Mai

For kjolen lignede umiskendeligt en nutidig og opdateret version af den kjole, som Carrie i ‘Sex and the City’ omtaler som ren poesi overfor Aleksandr Petrowski i afsnittet the ‘The Ick Factor’ i sjette sæson af serien. 

Det er selvfølgelig den pink silketaftkjole fra Oscar de la Renta, som Petrowski afslappet forærer Carrie efter at have afsløret, at “Oscar er en tæt ven” og senere samme aften inviterer Carrie på velnok den mest velklædte McDonald’s-date i historien. Og selvfølgelig en romantisk svingsom i storbyens glitrende gadelys.

Og hvis du også synes, de to kjoler minder uhyggeligt meget om hinanden, er det måske ikke helt så underligt igen.

Foto: HBO

Carrie Bradshow og Aleksandr Petrowski i afsnittet 'The Ick Factor'.

Kjolen som Britt Lower bar til Golden Globe Awards 2023 er fra couture-brandet Bach Mai, og designeren bag af samme navn har en fortid som designassistent hos netop modehuset Oscar de la Renta, hvor han assisterede John Galliano, der kun var hos huset i tre uger, i arbejdet med brandets forår/vinter-kollektion 2013.

Samtidig har designeren i et interview med amerikansk Vogue udtalt, at synet af den pink kjole i ‘Sex and the City’ har været indprintet i ham, siden han så afsnittet allerførste gang som barn. 

Derfor kan man vidst roligt sige, at referencen er ganske bevidst og skal ses som en hyldest til både Oscar de la Rentas aftryk på amerikansk mode, stylist Patricia Fields øje for showstoppende items og ikke mindst Carrie Bradshaws ikoniske garderobe.

Læs ogå

Kendt skuespiller spottet med sæsonens mest trendy Y2K-detalje, du let selv kan kopiere