Rejser

Rejseguide til Kreta: Græsk øperle for kunstelskere

- 20/02/2024

På en græske ø Kreta ligger den perfekte rejsedestination for kunstelskere: Minos Beach art hotel, hvor du midt blandt bungalows og morgenmadsrestaurant kan gå på opdagelse i mere end 70 værker

I Agios Nikolaos på græske Kretas østkyst ligger det 60 år gamle Minos Beach art hotel.

Foto: PR

Med det blotte øje ligner det måske et ”almindeligt” femstjernet luksushotel med sine 121 værelser, bungalows og 28 suites med private såvel som delte pools, tre restauranter, hvor den ene er tættere på bølgeskvulp end den anden, spa-faciliteter og udendørs yogamuligheder, men går du på opdagelse på ejendommen, vil du hurtigt opdage, at her er noget anderledes.

Foto: PR

Eliseo Mattiacci, Totem (1988)

Fordelt udover hotellet, der er den oplagte rejsedestination for kunstelskere, huser nemlig mere end 70 forskellige værker fra græske såvel som internationale kunstnere: traditionelle værker, der hænger på væggene – bl.a. et enormt i hotellets lobby – men også skulpturer og performative installationer pryder ejendommen.

Foto: PR default

default

En anden god grund til at besøge Agios Nikolaos er den fascinerede og skræmmende ø Spinalonga, der ligger bare 30 minutter fra kunstmekkaet. Spinalonga officielle navn er i dag Kalydon, men fortiden er ikke til at forglemme af den grund.

Foto: PR

Lynda Benglis, Drawing (1988).

Øen blev fra 1903 til 1957 benyttet som koloni for spedalske, og mere end 700 mennesker blev i løbet af de godt og vel 55 år fragtet til øen, hvor de skabte deres eget lille samfund. Besøg øen og hør de vilde skæbner med en guidet tur.

Læs ogå

soeren_le_schmidt_020.jpg