Rejser

Madguide med To Sultne Piger: Det skal du spise i Paris

- 20/06/2022

Uanset hvor de to sultne piger fra Instagramprofilen af samme navn befinder sig i verden, er de altid nygerrige på, hvilke nye restaurantoplevelser, der venter dem. For nylig tog @tosultnepiger en smuttur til byernes by - og du kan tage med dem her i artiklen.

Paris skuffer ikke på restaurantscenen.

Modsat de fleste andre storbyer i Europa skal man nærmest gøre sig umage, hvis man skal ende i en turistfælde, da alle caféer og bistroer værner om den franske madtradition og derfor serverer helt i orden klassikere som croques, fritter og soup a l’oignon. Yummy. Altid med god og billig rødvin, som du kan få i delevenlig karaffel, hvis du ikke lige føler for at bunde en hel flaske.

Franskmændene er dog notorisk besatte af sig selv, så Paris har historisk set ikke været med på beatet, når det kommer til international cuisine – men nye tider er på vej!

Aften fredag – Bambou

Restauranten har faktisk eksisteret i nogle år, men i 2019 åbnede deres cocktailbar, og når man tæller covid-lockdown med i regningen, giver det ikke mange åbningsdage. Vi landede sent fredag aften, og som så mange andre steder skal man lige være obs på, hvor tidligt køkkenet lukker.

Vi endte derfor på Bambou, en sindssygt smukt indrettet thairestaurant, hvor vi kunne sidde på den overdækkede terrasse og drikke champagne og spise småretter. Køkkenet er fint, dog ikke noget særligt, men stemningen er anbefalelsesværdig – store selskaber af glade venner, just what we needed. Cocktailbaren er fuld af smukke franskmænd, dæmpet lys og blød housemusik. Oplagt mulighed at trille derover til drinks og dans, når maverne er fyldt.

Restaurant Bambou.

Frokost lørdag – Magniv

Hvis vi havde haft flere dage i Paris, kan vi 100 procent garantere, at vi ville tage forbi Magniv igen. Smukt indrettet israeler med perfekte (franske – bien sûr) vine på kortet og mad, vi stadig drømmer om.

Deres hovedretter talte ikke lige til os, selv om de så lækre ud. For eksempel kom en tjener dansende med et kæmpe lammeben på tallerkenen til nabobordet, men eftersom vi havde guffet croissanter hele vejen derhen, var vi lidt mere i humør til hapsemad.

Så vi kørte nærmest alle forretter på menuen: fra sublime lammetacos til kubanehbrød med hummus, butternutsquash og feta samt spidskål overhældt med en peanutbutter-soyadressing – vi fløj til himmels og fik turens bedste måltid. Der røg selvfølgelig også lige et par flasker ned.

Restaurant Magniv.

Aften lørdag – Silencio des Pres

Ville gerne have en partystarter-aften, så valget faldt på hippe Silencio med DJ, cocktails og østers i lange baner. Vi kan tydeligt forestille os, hvordan restauranten forvandler sig til en klub i de sene timer, men en lidt kedelig tjeneroplevelse og mad, der absolut ikke matchede priserne, gjorde, at vi var mere end klar til at fortsætte aftenen et andet sted.

Highlight var dog dagens fisk, der kom med en grøntsagsmos, der måske er den bedste, vi nogensinde har smagt. Holy jesus, de havde puttet meget smør i! Hvis I lægger vejen forbi til preparty dinner, så snup også lige deres St Honoré caramel dessert. En very 2022 Instagramvenlig dessert med vandbakkelse, flødeskum og karamel, der smagte helt vidunderligt.

Restaurant Silencio des Pres.

Frokost søndag – Le Collier de la Reine

Havde vi mere styr på Paris’ it-scene, ville vi stensikkert have kunnet nævne mindst en håndfuld bloggere, modefolk og kendisser omkring os. Le Collier de la Reine var propfyldt med smarte franskmænd, klædt, som man ser til modeugen, med kæmpe tallerkener med fruits de mer, pommes frites (fantastiske), æg med kaviar, løgsuppe og alle de andre klassikere – done sexy.

Vi spår din Instagram mange likes, hvis du spiser her på næste tur. Men du skal være klar på ægte traditionel fransk. Og så kan man få søpindsvin! Rygtet siger, at man bliver høj, når man spiser indmaden af denne eksklusive lille alien, og placebo eller ej, så gik det helt perfekt til vores tømmerbobs.

Restaurant Le Collier de la Reine.

Steder, vi gerne ville have besøgt

Man skal efterhånden være i rigtig god tid for at reservere de hotte steder, og i Paris er der naturligvis en million små perler, der enten ikke har plads eller ikke tager imod reservationer. Vores prioriteter næste gang:

Lolo Cave à Manger
Fantastisk naturvinsudvalg, menukort, der skifter ofte og smager vidunderligt, og stedet er cute indrettet.

Le Clown Bar
Endnu et hotspot, hvis du er naturvinselsker og sætter pris på en mundfuld himmelsk mad. Superfedt indrettet med små cirkusdetaljer (ikke på den creepy måde).

Early June Paris
Lille bistro med omrejsende kokke, så der er ny menu jævnligt. Rygtet siger, at en af dem har en fortid hos Rosforth & Rosforth, så måske man kan møde en dansker-ven bag baren, og det har jo aldrig skadet en middag.

Andre steder

Peoplewatching/dogspotting
Rue de Charlot i Marais er et fantastisk sted at sidde med et glas vin og dine største Celinebriller på og peoplewatche. Små spisesteder ligger rundt om det gamle madmarked Marché des enfants Rouges, og gaden er fyldt med artisan-butikker. Går du ned ad en sidevej, møder du også den legendariske cocktailbar Little Red Door. Hele Marais er perfekt til butikskiggeri og langsom slentren på en solskinsdag. Vi kiggede dog mest på hunde, er du gal, hvor er der mange i Paris.

Marais.

Fondue
Tag på Pain Vin Fromages. Hvis man elsker fondue, er dette stedet. Vær ikke osteforskrækket, men dyk ned i ostebadet i denne hyggelige, tætpakkede ultratraditionelle restaurant. Nede i kælderen er der tilmed ikke wi-fi, for stenvæggene er metertykke, så du er tvunget til at kigge din date i øjnene, mens I slubrer brød og ost i jer.

Pizza
Sette Pizza tæt på Port Saint-Denis, hvor solen skinner lige igennem ved eftermiddagstid, laver sygt gode pizzaer, som du kan indtage ved borde-bænke-sæt ude foran. Priserne er også virkelig gode, og de serverer fadøl. Perfekt lille pause på shoppeturen.

Sødt
Alle croissanter og alle bagerier skal jo prøves. Også Aux Merveilleux de Fred, der ligger forskellige steder i byen. De laver små MarieAntoinette-værdige marengs-flødeskumskager. Skal du have macarons, men synes, at Ladurée er for turistet, er Pierre Hermé the master of the macaron. Umuligt at vælge den bedste, men saltet caramel er magnifique.

Aux Merveilleux de Fred.

Udsigt
Chez Julien betaler du overpris, MEN du sidder i solen med udsigt over Seinen. Bestil foie gras og husets rødvin.

Luksus
Skal det være flot og lækkert, er Caché og deres chefs table-menu en kæmpe anbefaling. Er du til kaviar, vodka og bløde veloursæder, kan du overveje Maison Russe. Vil du have en efterfest med i købet, er Datsha og deres undergrundsbar Spootnik the place to be.

Danskerspottet
Chez Janou er med god grund en kæmpe favorit. Bestil enten bouillabaisse eller gratineret klipfisk/kartoffelmos med ristet brød og aioli, begge fantastiske, men husk for guds skyld at gøre plads til chokolademoussen, der serveres fra et kæmpe baljelignende porcelænstrofæ, som er ret ekstra. Mentalforbered jer på at rende ind i andre ferierende danskere, dette sted figurerer åbenbart i enhver dansk pariserguide. Men det er også et godt sted.

Chez Janou.

Don’t
Kagerne på Le Loir Dans La Théiére er virkelig flotte, og I har måske set dem på Instagram – det er dem med en 15 cm høj lemon merrengue, som ser tyngdekraftsfornægtende ud. Desværre smager den ikke af så meget, og caféen er fyldt med turister, akustik, middelmådige kager og langsom betjening.

Læs ogå

9 storby-hoteller, vi drømmer om at besøge