Rejser

ELLE Rejser: Oplev sublime Tokyo

- 06/04/2010

ELLE guider dig til fantastiske Tokyo

Kimonoklædte kvinder blander sig med designklædte punkerchicks i Tokyo.

Kun det bedste er godt nok, og kaffen er mere italiensk end i Italien.

Gør som japanerne- gå efter det sublime.
 GÅ UD
tokyo
Nihonbashi er et stille og hyggeligt kvarter tæt på Tokyo station, byens bankende hjerte. Indtil Anden Verdenskrig var det Tokyos geisha- og teaterkvarter. I dag er det et kontorområde, men restauranter og barer er der nok af. Mest autentiske er sakebarerne, hvor kontorfolk sidder bænket foran disken. Trusler fra jordskælv gør, at el-ledninger ikke er gravet ned, men hænger lavt som et tæppe og gør gaderne små og intime. Potteplanter i læssevis foran alle forretninger gør stemningen i Nihonbashi næsten landsbyagtig.
JAPANSK DESIGN

tokyo
De japanske designere har valgt Harakuja og Aoyama-kvarteret som deres foretrukne, og mærker som Comme des Garçons, Issey Miyake og Yohji Yamamoto ligger side om side med nye mærker som A Bathing Ape.
Loveless-butikken har kreationer af nye japanske designere, måske på vej til et internationale gennembrud, så her kan du finde unikke ting, garanteret før dine veninder.UD AT SPISE

tokyo
Tokyo har 60.000 spisesteder, men det er relativt let at orientere sig. En rød rispapirlampe ved døren signalerer billigt (som regel under 200 kroner pr. person), mens en hvid rispapirlampe betyder dyrt (dvs.intet loft).
Sushi og sashimi er billigst (fra 75 kroner til 2.000 kroner), findes i større udvalg og er friskere end i Europa.

Tempura er lette og friske varianter af dybstegte fisk og grøntsager til ca. 75 kroner. I samme prisniveau kan ramenrestauranterne
anbefales. Ramen er nudler i en god kraftig suppe med krydderurter og en mirakelkur mod tømmermænd. Frygter du ubehagelige overraskelser fra det japanske køkken, kan du besigtige stedets display af plastikretter i glasmontrer.

SHOP I GINZA-KVARTERET

tokyo
Japanerne elsker at shoppe, og Tokyos mest ekstravagante bydel, Ginza-kvarteret, er det perfekte sted. Her har de europæiske modehuse de flotteste forretninger på verdensplan; flagskibene, hvor arkitekturen i sig selv er en rejse værd.
Mellem Chanel, Hermès, Prada og Louis Vuitton ligger små diskrete butikker med kimonoer. De billigste koster små 50.000 kroner for hele outfittet, kimonoen, underkjolerne, halstørklædet, de håndlavede snore og ‘obien’, den fine sløjfe bagpå, men så er alt også i helsilke!TEMPELBESØG

tokyo
Et af Tokyos – trods jordskælvene – bedst bevarede templer fra 1600- tallet er det imponerende Asakusa. Den gigantiske, smukke lampe ved indgangen er kendt i hele landet, og folk valfarter hertil for at bade øjnene i templets røgelse, der vistnok kan
helbrede det meste. Her kan du købe en spådom, der bliver rystet ud af metaldåser ved templets indgang. Er der godt nyt, putter man papiret i håndtasken. Er der dårligt nyt, laver man en papirsløjfe og hænger den på en snor, så sørger guderne for, at spådommen ikke går i opfyldelse. Slut af med at spise tempelformede vafler bagt over grillkul.
NY JAPANSK KUNST

tokyo
National Art Center og Mori Art Museum i Rappongi-kvarteret byder kunstudstillinger i verdensklasse, både det bedste inden for japansk moderne kunst og højt profilerede internationale udstillinger. På øverste etage i Mori Tower er der loungebar og en fantastisk udsigt over byen. Kombiner det kulturelle med maratonshopping i Rappongi Hills og Tokyo Midtown.