Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave. Her er det opskriften på en nostalgisk nytårsdessert: simpel chokolademousse.
Gå all-in på 90’erne med den mest nostalgiske nytårsdessert af dem alle: chokolademousse.
Her deler kok Frida Hensel sit bud på en både lækker og simpel chokolademousse, som du skal servere til dessert nytårsaften.
Opskrift: Chokolademousse
Opskriften er til seks personer
Ingredienser:
- 200g mørk chokolade
- 6 æggeblommer
- 50g sukker
- 3 dl fløde
- 4 æggehvider
- 4 spsk amaretto eller anden likør
- Cocktailbær til pynt
- Pisket flødeskum i sprøjtepose med stjernetyl
Sådan gør du:
- Smelt finthakket chokolade over vandbad og lad den køle en smule af
- Pisk imens æggeblommer med sukkeret, indtil sukkeret er opløst
- I en ny skål piskes æggehvider stive
- I en tredje skål piskes flødeskum let stift.
- Bland chokolade og æggeblommer
- Vend chokolademassen med æggehviderne og herefter vendes den letpiskede fløde i chokolade- æggemassen
- Den skal kun lige samles så luften bliver i chokolademoussen
- Anret moussen i portionsglas og lad sætte sig i min 7 timer.
- Pynt glas af med sprøjtet flødeskum og cocktailbær
Du kan se, hvordan du laver opskriften her: