Mad og drikke

Nostalgisk nytårsaften: Opskrift på simpel chokolademousse

- 20/12/2022

Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave. Her er det opskriften på en nostalgisk nytårsdessert: simpel chokolademousse.

Gå all-in på 90’erne med den mest nostalgiske nytårsdessert af dem alle: chokolademousse.

Her deler kok Frida Hensel sit bud på en både lækker og simpel chokolademousse, som du skal servere til dessert nytårsaften. 

Opskrift: Chokolademousse

Opskriften er til seks personer

Ingredienser:

  • 200g mørk chokolade
  • 6 æggeblommer 
  • 50g sukker 
  • 3 dl fløde
  • 4 æggehvider 
  • 4 spsk amaretto eller anden likør
  • Cocktailbær til pynt
  • Pisket flødeskum i sprøjtepose med stjernetyl 

 

Sådan gør du:

  1. Smelt finthakket chokolade over vandbad og lad den køle en smule af 
  2. Pisk imens æggeblommer med sukkeret, indtil sukkeret er opløst 
  3. I en ny skål piskes æggehvider stive 
  4. I en tredje skål piskes flødeskum let stift. 
  5. Bland chokolade og æggeblommer 
  6. Vend chokolademassen med æggehviderne og herefter vendes den letpiskede fløde i chokolade- æggemassen 
  7. Den skal kun lige samles så luften bliver i chokolademoussen 
  8. Anret moussen i portionsglas og lad sætte sig i min 7 timer. 
  9. Pynt glas af med sprøjtet flødeskum og cocktailbær 

 

Du kan se, hvordan du laver opskriften her: 

Læs ogå

Vegetarisk julefrokost: Rødbedesyltede æg med grønkål, peberrod og ristet boghvede