Mad og drikke

Københavns (måske) mest populære sandwichsted har netop åbnet dørene for et nyt sted

- 12/06/2024

Har du været forbi det hypede sted, hvor der altid er lang kø, hvis du kommer til frokosttid?

Gennem årene har der været adskillige madtrends (vi husker vist alle avocadomaden, der var på alles læber og i alles feed), som har præget vores spisevaner, og senest er det en helt bestemt spise fra et helt bestemt sted, der har domineret vores sociale medier. Men det er langt fra en ny spise.

Værnedamsvej 9. På adressen har der i over 40 år ligget den lille delikatessebutik Helges Ost, som har provianteret københavnerne med oste fra nær og fjern, og selvom stedet stadig er leveringsdygtige i blandt andet flydende camembert, storhullet Emmentaler og kras blåskimmelost, som bliver delt på deres mundsavlende Instagram-profil, er stedet efterhånden blevet kendt (måske mest lokalt i byen) for sine sandwich.

Foto: PR

For kendere af ostebutikken, har de mættende sandwich længe været en sikker vinder, når frokostsulten melder sig, men det seneste årstid har køen, der kan gå flere meter ud på Værnedamsvej, været godt repræsenteret af sandwichsultne gæster, der er kommet for at afprøve den omtalte sandwich.

Gæster kan selv væge mellem hjemmebagt rugbrød, baguette og foccaciabrød smurt med pesto og fyldt med salat og valgfri ost og pølse (eller bagte grøntsager).

I søndags kunne sandwich-og-oste-glade Østerbro-beboere (og andre vildtforne københavnere) juble over, at Helges Ost åbnede dørene for deres anden butik i rækken. Mon ikke, det også siger lidt om, hvor populær stedet er blevet?

Adresse:
Værnedamsvej 9, 1819 Frederiksberg C
Rosenvægets Allé 6, 2100 København Ø