Mad og drikke

Grøn luksusmiddag: Dampede asparges med safransauce og nye kartofler

- 13/07/2022

Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave. Her får du en grøn luksusmiddag, der er perfekt til en let sommermiddag.

Dampede asparges med safransauce og nye kartofler

Du kan både lave retten som forret eller hovedret. Safran er enormt aromatisk og velsmagende, men det er samtidig noget, der kan gøre lidt ondt på pengepungen. Derfor kan det godt undlades fra retten, hvis budgettet ikke er til det.

Foto: Kavian Borhani

Opskriften er til 2 personer
Ingredienser

  • 3-4 hvide asparges
  • 150 gram nye kartofler, kogte og skåret i tykke skiver
  • 1 lille håndfuld ristede mandler
  • 1 1/2 dl appelsinjuice
  • 1 løg skåret i halve
  • 2 fed hvidløg
  • Krydderurter – timian, salvie, rosmarin.
  • Evt. en knivspids safran
  • 1 dl vand
  • 50 gram koldt smør skåret i små tern
  • En smule eddike, salt og sukker
  • Krydderurter til afpyntning af retten – estragon, persille eller dild.

Opskrift

1. Start med at lave basen til din sauce: Put juice, løg, krydderurter og vand i en gryde og kog ned til det halve over svag varme.

2. Si væsken og put væden tilbage i gryden med safrantrådene.

3. Skræl dine hvide asparges og skær en smule af bunden.

4. Placer dem på en pande med en smule vand, smør og salt. Lad dem tilberede over varme et par minutter, så de stadigvæk har et rigtig godt bid i sig.

5. Bring appelsin/safran-væden op at koge. Når den koger, slukker du for varmen.

6. Med enten en stavblender eller piskeris skal saucen ´monteres´ med det kolde smør: Tag en klump ad gangen, så saucen bliver cremet og smøragtig. Vær opmærksom på, at saucen skal spises så snart, den er lavet, og at den ikke er så god til genopvarmning.

7. Placer kartofler nederst på en stor tallerken, dernæst dampede asparges, safransauce, ristede mandler og krydderurter.

Du kan se, hvordan du tilbereder retten i videoen herunder: 

Læs ogå

Opskrift på den perfekte sommersnack: Grøftekants-tempura med spicy dip