Mad og drikke

Du kender de hypede restauranter Mangia og Bevi Bevi – nu åbner holdet bag endnu et sted

- 27/06/2024

Du kender sikkert allerede de populære italienske restauranter Mangia, Bevi Bevi, Bar La Una og Circolo på Frederiksberg, og nu er der nyt fra holdet bag. I midten af juni åbnede nemlig femte skud på stammen.

Hvad er næsten lige så sikkert som ‘Amen’ i kirken (som man siger)? Det må være at åbne en italiensk restaurant i København, for selvom de ligger som perler på en snor, lader det til, at københavnerne – og alle andre, der er med til at holde gang i den gastronomiske scene i byen – bare ikke bliver trætte af køkkenet, der er kendt for termer som tagliatelle, parmigiano og salsiccia.

Særligt restaurant-porteføljen, som duoen Philip Skovgaard og Lea Parkins står bag, har satset fuld plade på det italienske køkken med sine københavnerfavoritter Mangia, Circolo, Bevi Bevi og Bar La Una, der på hver sin vis præsenterer bud på italienske klassikere. Og bedst som vi troede, vi måske var ved at nå bristepunktet for udgaver af italienske restauranter (som vi selvfølgelig aldrig helt rammer, men), kunne resturatørduoen meddele, at de åbner ‘Bar Amore’. Og så vidt vi ved, betyder det ikke kærlighed for hverken græsk, tysk eller kinesisk.

Vi har snakket med ejerne af byens nye (selvfølgelig) italienske restaurant.

Hvad er Bar Amore for et sted?

“En bar med italiensk køkken og et godt vinkort.”

Hvordan adskiller Bar Amore sig fra de andre restauranter i søskendeflokken?

“Menukortet ligger et sted mellem Mangia og Circolo, men med en uformel setting som Bar La Una. Kortet er ikke traditionelt opbygget, men rent a la carte og uden fast menu.”

Hvilke retter finder man på kortet?

“Køkkenet spænder over hele det italienske køkken. Alt fra tagliatelle burro e parmigiano til zuppa di cozze i chiliolie.”

Hvad glæder i Jer særligt til at servere i juli?

“Fisk og skaldyr.”

Adresse: Bar Amore, Gammel Kongevej 74D, 1850 Frederiksberg