Cocktails behøver ikke være spækket med alskens forskellige slags spiritus for at smage godt og give et tilpas kick. Få opskriften på tre cocktails med lav alkoholprocent.
ELLE var inviteret af Cointreau til cocktail masterclass.
Der er intet som en forfriskende og velsmagende cocktail til at tage toppen af en hård dag eller til at kickstarte en god fest. Men det er ikke altid, at man lige orker at skulle blive alt for påvirket eller skulle håndtere massive tømmermænd dagen efter.
Er du en af dem, er der heldigvis godt nyt. For med de seneste års voksende udbud af øl med lav eller ingen alkoholprocent er turen ved at være kommet til spiritussen.
Indenfor bartenderfaget kalder man det low-ABV, når en cocktail har en så lav andel af spiritus, at alkoholprocenten kun ligger på mellem 0,05 og 1,2 procent. Det er en form for cocktail, som flere og flere barer begynder at tilbyde, fortæller chefbartender hos Cointreau, Kevin Suiro.
“Det er en trend, der vokser enormt hurtigt over hele verden. Så hurtigt, at man inden for bartenderfaget har måttet tilpasse menuer og opskrifter for at kunne tilbyde den her form for cocktail. Særligt i USA og England er det blevet meget udbredt, mens Europa følger stærkt efter,” fortæller han.
Vil du selv give dig i kast med en mild cocktail, er det perfekt at prøve af derhjemme, hvor det ikke kræver mange remedier at mixe en lækker version. Få tre nemme opskrifter herunder.
Cointreaupolitan
- 2 cl Cointreau
- 2 cl frisk limesaft
- 3 cl tranebærjuice
- 1 cl sukkersirup
Start med at fylde et coupe-glas helt op med is. Kombinér herefter alle ingredienser i et andet glas med is, og rør godt rundt. Hæld al isen ud af det nu afkølede coupe-glas, og hæld den mixede cocktail gennem si i glasset. Pynt med et stykke limeskal.
Palominita
- 2 cl Cointreau
- 1,5 cl frisk limesaft
- 8 cl grapesodavand
- Et bundt frisk rosmarin
Fyld et highball-glas med is, og hæld alle ingredienser heri. Mix godt med en røreske indtil drinken bliver iskold. Pynt med en kvist frisk rosmarin, og servér med det samme.
Sidecar
- 1,5 cl Cointreau
- 6 cl alkoholfri aperitif
- 1,5 cl cognac
- 2 cl frisk citronsaft
- 1,5 cl sukkersirup
Fyld et coupe-glas helt op med is. Kombinér alle ingredienser i et andet glas med is, og mix godt. Hæld al isen ud af det kolde coupe-glas, og hæld cocktailen gennem en si i glasset. Pynt med et stykke appelsinskal.