Kunst, bøger og musik

Tamara Mneney: “Jeg bruger det at skrive musik som en skraldespand for mine tanker, da jeg overtænker meget”

- 30/06/2024

23-årige, Roskilde Festival-aktuelle Tamara Mneney er halvt tanzanier og halvt færing men bor i Danmark. Og så er hun godt på vej med sin karriere som R&B-sangerinde. I år får hun debut på Roskilde Festival i dag mandag d. 1. juli, og i den anledning har vi snakket med sangerinden.

Årets Roskilde Festival er netop startet, og gæster, der skal afsted mod den 52. omgang af festivalen, kan glæde sig til at opleve musik fra både ‘gamle’ kendinge og nyere navne.

Blandt nyere kunstnere er den 23-årige sangerinde Tamara Mneney, som særligt i forbindelse med Vegas Udvalgte har slået sit navn fast i branchen, og som i år får sin debut på Roskilde Festival. Vi har snakket med hende om musik, hvordan det er, at være ung sangerinde og om, hvordan hun reagerede, da hun fik beskeden fra sin manager om, at hun skulle spille på Nordens største festival.

Foto: Katrine Gøth

Kan du fortælle lidt om din musik?

“Jeg vil beskrive min musik og lydunivers som sensuel, soulful og med en blanding af forskellige hiphop-elementer. På tekstsiden tager det altid udgangspunkt i mine følelser og tanker og oplevelser, som jeg har haft gennem mit liv. Jeg bruger lidt det at skrive musik som en skraldespand for mine tanker, da jeg altid overtænker rigtig meget. Her hjælper musikken mig.”

Hvordan er det at være ung sangerinde?

“Jeg er stadig ret ung, og tanken om at jeg har hele verden foran mine fødder, er en vild tanke og en kæmpe drivkraft. Livet er min legeplads, og jeg er i gang med at bestemme, hvad der skal ske. Jeg er en ret sensitiv person, og det synes jeg, kommer endnu mere frem gennem min karriere. Det er noget, jeg så gerne vil have succes med – og det er hele omdrejningspunktet for mit liv at lave musik og komme ud og spille det for folk.”

Hvordan adskiller du dig som sangerinde?

“Det synes jeg, er et rigtig svært spørgsmål haha. Jeg tror, eller det, jeg ofte har fået at vide, er, at jeg har en speciel måde at finde melodierne på, og min stemme er min helt egen. Jeg føler desuden at mit ophav, som er ret unikt, nemlig at være halvt fra Tanzania og halvt fra Færøerne og så bo i Danmark, har gjort min opvækst ret anderledes end mange andres, og det bruger jeg rigtig meget i min musik.”

Er der et gennemgående budskab i dine sange – hvilket?

“Det ikke noget, jeg bestemmer på forhånd, jeg prøver at se det som en legeplads, når jeg laver musik, men hvis jeg samler mine sange, kan man se, at min sensitivitet og mit vandrende sind er ret gennemgående. Desuden er mental udvikling og psykiske struggles gennemgående, da det er der, hvor mine følelser er mest intense. Og det er tit, når jeg står med de følelser, at jeg skriver ned, og derfor bliver det også det, jeg skriver sange om.”

Foto: Katrine Gøth

Hvilke tanker gør du dig om dit outfit under dine koncerter?

“Styling og generelt mode er noget, jeg går meget op i. Ligesom musik er mode også noget, jeg bruger til at udtrykke mig selv. Jeg tager først udgangspunkt i, hvilken stemning og følelse jeg har/vil levere og prøver derfra at vælge et outfit, der matcher den energi.”

Hvilken sang er din favoritsang at spille – hvorfor?

“Min favoritsang at spille live er .. “Close to you aint close enough”. Jeg kan mærke den i hele kroppen, når jeg spiller den og føler mig som en kæmpe gudinde, når jeg giver mig selv lov til at give helt slip – og det gør jeg, når jeg spiller den.”

Det er din første gang, du skal spille på Roskilde. Hvordan reagerede du, da du fik af vide, at du skulle spille der?

“Det er så fedt! Jeg er så glad for at få chancen. At spille på Roskilde er en kæmpe drøm for mig som artist, og jeg havde ikke turde drømme om, at jeg allerede nu vil havde fået chancen. Jeg kan huske, at min booker havde snakket lidt om det, men at det ikke var bekræftet, så vi gik alle lidt og holdt vejret i en uge. Da nyheden så kom, ringede min manager og jeg sammen. Jeg kan huske, at jeg ikke helt fattede det, sådan en ‘out of body experience’, hvor jeg hoppede og op og ned og var mega glad samtidig med, at det ikke gik helt op for mig. Det tror jeg heller ikke det gør, før jeg er på scenen.”

Foto: Katrine Gøth

Hvem glæder du dig selv allermest til at høre?

“Jeg glæder mig nok allermest til at høre ‘Noname‘. Hendes tekster er så gennemførte, og hun har en sindsyg måde at ligge på beatet. Hun er en kæmpe inspiration.”

Hvor drømmer du allermest om at spille koncert?

“Jeg drømmer om at spille på en scene, hvor der er helt ‘stacked up’, og hvor alle kan mine sange. At spille i udlandet og komme på min egen tour er et kæmpe ønske.”

Hvem drømmer du om at stå på scenen i en duet med – hvorfor?

“Det kunne være det vildeste at dele scene sammen med Little Simz. Hun er den sejeste artist, hvis du spørger mig.”

 

Tamara spiller kl. 15:30 på Gaia-scenen mandag den 1 juli. Læs mere om sangerinden på Roskilde Festivals hjemmeside.

Få en forsmag på Tamaras musik herunder.

 

ELLE er inviteret til Roskilde Festival.