Kultur

20 spørgsmål til Hella Joof

- 30/10/2020

Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE.

Du kender sikkert venindebogen fra din barn- og ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken.

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus WilkinsMie JuelSophia RoeEmilie LiljaFrederikke LegaardLaura LawaetzRebecca LaudrupCathrine Widunok Wichmand, Sille HenningJosephine HøjbjergBea FagerholtBarbara GullsteinMelissa BechSidsel AllingJosephine BredstedFrederikke ToftsøOh LandsTrine KjærHelene SkytteCecilie IngdalNina SandbechChristel WintherAmanda NørgaardJeanette MadsenChloé MonchampAnne JohannsenHanna StefanssonKarla AlajdiLaura LynggaardAnnabel RosendahlSimone NoaSarah RohdeAnna ReinholdtsLaura JulieJosephine AakroghSofia LynggardAnna WinckElla KarbergCecilie MoosgaardGun-Britt Zeller og Julie Lillelund LangerThora ValdimarsdóttirsStephanie VisbjergJanka PollianiChristine Sofie JohansensRegitze ChristensenAlona VibeTina MariaBarbara EgholmVictoria Saceanu Gregersen og Karoline Dalls venindebog.

I denne uge har den livsglade, livsbekræftende og livskloge Hella Joof, udfyldt en side i venindebogen. En kvinde, der både kan skrive forfatter, manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør på CV’et, og er netop aktuel med sine nyeste udgivelse, selv(hjælps)biografien ‘Tvilling Yndling Grævling’. En bog, der for første gang giver et mere helstøbt og personligt indblik i hele Hellas liv, der både byder på barske, personlige og sårbare oplevelser, men også vidunderlige og skøre historier og råd til et lykkeligt liv. 

Fællesnævneren for Hellas arbejde er, at det er hjertevarmt, humoristisk, finurligt, aktuelt og med en masse glimmer på.

Lær hende endnu bedre at kende herunder, hvor hun fortæller om sin livret, hvad hun gerne vil blive bedre til og hvad, hendes største ønske er.

Udover mit navn kalder folk mig: Joof, Skat, Mutti.

Alder: Jeg fylder 58 d. 1. november.

Livret: Friske ærter, friske hasselnødder, og en ordentlig grillet ribeye på 450 gram, ja sorry.

Da jeg var lille, ville jeg være: Læge.

Mit bedste køb nogensinde: Et hus på landet.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Optimistisk, hypersensitiv, gavmild.

Min absolut yndlingsby er: Øh, København, for der kan jeg finde rundt, men jeg holder også meget af London.

Det har jeg altid i tasken: Læbepomade og håndcreme og noget smertestillende.

Sidste gang jeg græd, var: Da jeg indlæste min nye bog.

Mit næste køb er: Diamantøreringe. Jeg tror, jeg er kommet i den alder, hvor man gerne må få nogle ordentlige ’rocks’ til ørerne.

Jeg vil gerne blive bedre til at: Forstå matematik og parallelparkering.

All time favorite movie: Farlige Forbindelser og Kundskabens Træ.

Jeg er komplet afhængig af: Karbade og rødvin og kærlighed.

Det gør mig vred, når: Folk udskammer politiske modstandere.

Jeg er gladest, når: Alle har det godt.

Den her sang får mig altid på dansegulvet: Blurred Lines.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Vintage Hermés-tørklæder. Jeg har et i alle farver.

Mit højeste ønske er: At vi løser klimakrisen, så vi endelig kan tale om noget andet.

Guilty pleasure: Ristet brød med smør.

Jeg er stolt af at: Jeg klarede det.