Film og TV

ELLE profil: Laura Christensen

- 17/12/2009

25-årige Laura Christensen debuterede som bare 12-årig i Tøsepiger, og har siden udviklet sig til en af de mest spændende unge danske skuespillerinder på både teateret og i film som Råzone og Dig og mig. I Nikolaj Steens debutfilm Oldboys, spiller hun en blond og tatoveret alenemor, der langtfra er så dum, som hun ser ud til.

ELLE har spurgt Laura Christensen om …

Filmen Oldboys
Oldboys handler om at genfinde sig selv og opdage, at livet er dejligt. Vagn er gået i stå i sit liv, men da han kommer på roadtrip med John, der er småkriminel, lærer de noget af hinanden, som får sat gang i deres liv og giver dem en tro på dem selv.

At spille en tatoveret, enlig mor
Jeanne fungerer som publikums stemme, der siger de ting og stiller de spørgsmål, som publikum sidder og tænker. Når man ser hende første gang, tænker man: ‘Hold da kæft’, fordi hun er så lyshåret med helt lavtaljerede bukser og store tatoveringer, men hun er i virkeligheden hverken dum eller billig, og det var skønt at spille et menneske, hvis personlighed er så meget i uoverensstemmelse med hendes udseende.

Nikolaj Steen som instruktør
Han var så god. Han har selv skrevet historien og vidste derfor 100 procent, hvad han ville have, og det var enormt rart. Han har en fantastisk sans for humor og en meget stor og dejlig følsomhed, som virkelig vil skinne igennem i denne her film.

Teater vs. film
Jeg kan ikke vælge. Jeg elsker at lave film, fordi man kommer bredere ud og kan få de små nuancer med. Men i teater kan du fordybe dig på en anden måde. Der er noget helt specielt over en scene med publikum lige over for dig. Du kan ikke lade som om, men er nødt til at være 100 procent til stede.

God stil
God stil er, når man klæder sig i overensstemmelse med, hvem man er. Når man lader sig inspirere af, hvad der er moderne, men aldrig tager noget på, man ikke føler sig godt tilpas i. Jeg elsker Mary-Kate og Ashley Olsen og kan rigtigt godt lide Kate Moss’ og Sienna Millers blanding af en lidt boheme-agtig stil og noget rock. De er feminine og originale og finder hele tiden på noget nyt. Men jeg kan også godt lide Catherine Deneuve og hendes klassiske stil. Det kommer an på mit humør.

Oldboys: Medvirkende Robert Hansen, Kristian Halken, Laura Christensen Instruktør Nikolaj Steen Premiere 25. dec.


Læs også:

Tuva Novotny
Pigen der legede med ilden