Film og TV

Tuva Novotny

- 29/10/2009

Den herboende svenske skuespiller Tuva Novotny har medvirket i flere danske film, senest Kandidaten. Fra 30. oktober er hun aktuel som den kontrolfikserede, og meget modebevidste, advokat Malou, der i komedien Simon og Malou forelsker sig i sin absolutte modsætning

Tuva Novotny fortæller om filmen og sig selv

Filmen Simon og Malou
Filmen handler om at være åben over for ting, man ikke rigtigt havde tænkt sig, og tillade de ting, der sker i livet, i stedet for hele tiden at modarbejde dem, fordi de ikke passer sammen med det, man oprindeligt have tænkt sig.

Karakteren Malou
Hun er totalt firkantet. Nærmest en parodi på en karrierekvinde, der har planlagt alt i sit liv og slet ikke er åben over for de ting, der sker. Det var rigtigt sjovt og udfordrende at spille en så firkantet karakter, der næsten er inhuman.

Filmen som modebillede
Jeg elsker mode og synes, det er synd, vi ikke oftere i filmsammenhæng får lov til at spejle lidt af, hvad der foregår ude på gaden. Skandinavisk film handler ofte om noget relativt socialrealistisk og tenderer mod det lidt kedelige, men hvis du kigger ud på gaden, går folk jo i de sjoveste ting. Derfor synes jeg, det er fantastisk, at vi har fået mode ind i den her film også.

Selv kontrolfreak?
Jeg er nok et kontrolmenneske, der kæmper for det modsatte. Jeg har et ønske om at kontrollere tingene til et vist punkt, men kæmper samtidig også for at være åben, så jeg er modtagelig for impulser og nye ting, der dukker op. For du kan ikke planlægge og kontrollere alt – det er også det, filmen handler om. Og det er jo dejligt!

Romantik
Jeg ved egentlig ikke, hvad romantisk betyder længere. Jeg tolker romantisk som noget urealistisk. En forhåbning om, at tingene skal være på en blød og smuk måde. Jeg har ikke så mange forventninger og forhåbninger omkring ting, men prøver at tage tingene, som de kommer. Men jeg er romantisk på den måde, at jeg har tænkt mig at leve mit liv med min mand og min familie.

Simon og Malou: Medvirkende Dejan Cukic, Tuva Novotny, Mille Dinesen, Robert Hansen Teknisk instruktør Theis Mølstrøm Christensen
Premiere 30. okt.

Vind billetter til filmen på femina.dk

Læs også:
Interview med Noomi Rapace