Celebrity

Træder Kim Kardashian ind i sin ‘Diana’-fase efter købet af prinsessens statementsmykke på auktion?

- 19/01/2023

Realitystjernen har købt Prinsesse Dianas smykke for 1.6 millioner kroner på auktion gennem Sotheby’s.

Kim Kardashian har tilsyneladende fået en ny hobby, hvor hun tilstræber at ligne en bestemt person så meget som muligt.

Først var det Barbie, hun fremstod næsten identisk med, og dernæst var det Marilyn Monroe, hun personificerede til så vilde ekstremer, at hun farvede sit sorte hår platinblond og fik fingrene i den ikoniske Hollywood-skuespillerindes legendariske kjoler fra 1962, som hun havde på da hun sang ’Happy Birthday Mr. President’ for John F. Kennedy og bar til Golden Globes.

Men i Kims verden, hvor ’money talks’ kan alt ske, og således var Kim Kardashian iført Marilyn Monroes klæder til Met Gala, og senere på året kom den grønne Golden Globes-kjole i brug.

Foto: Avalon/Ritzau Scanpix

Men hvis 2022 var Kim Kim Kardashians ’Monroe’-år (hvilket alt fra hendes Met Gala-look til hendes kollektion for Dolce & Gabbana indikerer), så tyder noget på, at Kim har fundet en ny muse til 2023.

Reality-stjernen har nemlig netop erhvervet sig ingen ringere end Prinsesse Dianas ’Attallah’ krucifiks på en auktion fra Sotheby’s til den nette sum af £163.800, hvilket rundt regnet svarer til 1,6 millioner danske kroner.

’Attallah’ krucifikset, som prinsessen af Wales bar ved flere lejligheder, inklusiv et velgørenhedsgallaarrangement i London i 1987, er skabt i 1920’erne af Garrard; en velkendt luksus smykkedesigner.

Foto: Getty Images

Krucifikset, der er af temmelig betydelig størrelse, er besat med firkantede lilla ametyster og dertil udsmykket med runde diamanter. Korset har i alt en sammenlagt diamantvægt på 5,25 karat. I budrunden var der efter signende fire bydende, der kappedes om at få krucifikset i de sidste fem minutter af auktionen, og det endte som bekendt at være en udsending fra Kim Kardashian der vandt køberetten.

Smykket blev solgt for mere end det dobbelte af estimeringsværdien; givet vis grundet ’Diana’-faktoren. Det blev opkøbt fra Garrard i 1980’erne af forretningsmanden Naim Attallah (deraf korsets navn), som grundet sit nære venskab med Prinsessen lod hende låne det flere gange i løbet af 1980’erne.

Foto: Mega

En talsmand fra Sotheby’s, Krisian Spofforth, udtalte ifølge The Guardian forud for auktionen: ”Smykker, der har tilhørt eller været båret af den afdøde Prinsesse Diana, kommer meget sjældent på markedet, og i særdeleshed et emne som Attallah-krucifikset, som er så farverigt, modigt og særegent. Dette atypiske smykke er til en vis grad symbolsk for prinsessen voksende selvtillid, som sås i hendes påklædnings- og smykkevalg i netop denne årrække.”

Hvordan Kim Kardashian agter at bruge smykket, og om dette kun er første skridt på vejen mod en komplet ’Diana’-makeover for reality-kamæleonen, vides ikke. Men vi forventer os ikke små skridt fra den ekstreme stjerne, der sjældent gør noget halvt.

Læs ogå

Er Marilyn Monroe Kim Kardashians nye stilikon? Her er 10 outfits, der tyder på det