Celebrity style

Er Marilyn Monroe Kim Kardashians nye stilikon? Her er 10 outfits, der tyder på det

- 10/10/2022

Vi forstår godt, hvorfor realitystjernen er inspireret af den ikoniske skuespiller.

1930’erne havde Greta Garbo. 50’erne tilhørte Marilyn Monroe, 60’erne var synonym med Twiggy, og i 1980’erne var ingen større end Madonna. Det er altså sikkert at sige, at hver tid har særligt én person, der sætter aftryk på tidsånden, og hvis vor tid er influeret af en, er det Kim Kardashian.

Men selvom man er stjernen, der på mange måder er karakteriserende for en særlig tidsånd, så er er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan lade sig inspirere af sine foregangskvinder.

At Kim Kardashian er voldsomt inspireret af Marilyn Monroe er efterhånden ingen hemmelighed. 

Men det er for alvor i år, at Kim Kardashian har ladet sin indre Monroe få frit løb.

Det startede i maj, hvor ‘The Kardashians’-stjernen – igen med platinblondt hår – ankom til The Met Gala i en kjole, der ikke blot var inspireret af, men ligefrem havde tilhørt Marilyn Monroe.

Og dette skulle vise sig at blive startskuddet til Kim Kardashians ’glam-æra’, hvor de futuristiske Balenciaga-looks og lårhøje lakstøvler i høj grad er blevet pakket væk til fordel for lange, glamourøse kjoler, selskabshandsker og bløde, blonde frisurer, der oser af gammel Hollywood-glamour.

Foto: Ritzau/Scanpix

Og til modeugen i Milano i september herskede der ingen tvivl om, hvor Kim Kardashian hentede sine stilreferencer fra.

Forinden sit modeshow med Dolce & Gabbana blev Kim spottet på gaden i den italienske modehovedstad i looks, der var 1:1 med, hvad vi forestiller os, Monroe selv ville have trukket i, havde hun levet i dag. Vi taler om similibesatte catsuits, korte hvide babydoll-kjoler og lange sorte, perlebesatte aftenkjoler – alt sammen (selvfølgelig) tilsat en fyldig, kort, hvidblond frisure, der omkredser ansigtet med bløde Hollywoodkrøller.

Jeg tror jeg beholder det (blonde hår, red.) lidt endnu. Jeg tror virkelig at blondiner har det sjovere. Jeg føler mig i hvert fald anderledes,” har Kim Kardashian udtalt i september 2022 til Interview Magazine.

Og det lader til at Kardashian har det sjovt med at kanalisere den ikoniske skuespillerinde. I hvert fald er det svært at se, om det er Kim eller Marilyn på de nye kampagnebilleder, der er blevet skudt i forbindelse med den kollektion, Kardashian har kurateret for Dolce & Gabbana.

I galleriet nedenfor har vi samlet 10 billeder, hvor der ikke er tvivl om, at Kim Kardashian er blevet inspireret af Marilyn Monroe. 

Læs ogå

Kim Kardashian overrasker med kollektion for Dolce & Gabbana