Interiør

Fernisering og bobler til weekenden i København

- 19/04/2017

Hvis du endnu ikke har lagt planer for weekenden, er der rig mulighed for at tage til fernisering i de kommende dage. Her kan du nyde et glas bobler og udforske den nyeste kunst hos blandt andre galleri Etage Projects og Kunsthal Charlottenborg. ELLE Decoration anbefaler tre ferniseringer at besøge i København

’En fernisering med performances, dj, bar og lækker mad’, sådan inviterer Kunsthal Charlottenborg til ferniseringen af afgangsudstillingen, ’Afgang 17’, for Det Kgl. Kunstakademis Billedkunstnerskole.

Det er en festlig aften, som er kulminationen af seks års uddannelse for de 24 nyudklækkede billedkunstnere. Her vil du kunne opleve de nye værker og få indblik i en kunstners uddannelsesproces, hvor du kan danne dig et indtryk af kunstnernes fremtidige udtryk. Til ferniseringen vil der blive opvist en performance af blandt andre kunstnerne Vibe Overgaard og Hannibal Andersen. Derudover vil der blive serveret mad af Kunsthallens, Apollo Bar, nye restauratør, Frederik Bille Brahe, som også er manden bag den populære café ’Atelier September’.

Se også: Modefotograf Henrik Bülow præsenterer hendes første kunstudstilling 

Et andet sted i byen, hvor du ligeså kan opleve et ungt talents værker, er på Esplanaden 6. Her er det ikke bare en fernisering af en ny udstilling, det er også det pågældende galleris første udstilling, og dermed også første fernisering, nogensinde. Alice Folker Gallery slår for første gang, fredag d. 21. april, dørene op til deres udstillingslokaler og byder velkommen til udstillingen ’What Remains’.                
Åbningsudstillingen er med den unge fotokunstner, Alma Ulrikke Bille Stræde, der til dagligt studerer på Det Kgl. Kunstakademi. At udstilleren er en helt ung en af slagsen, er ikke undtagelsen, men derimod reglen hos det nye Alice Folker Gallery. Galleriet fokuserer nemlig på de nyeste talenter indenfor kunstverdenen, og derfor vil galleriet løbende vise studerende og nyuddannede fra de danske kunstakademier.

Åbningen af Alice Folker Gallery og ferniseringen af fotoudstillingen er denne fredag mellem kl. 16-20.00.

Se også: Les Gens Heureux præsenterer inspirerende keramikoplevelse

Det hippe kunst- og designgalleri Etage Projects åbner også op for deres lokaler og inviterer til en fernisering med stole som kunstværker.

Det er den svenske kunstner, Fredrik Paulsen, der er kurator på udstillingen ’Back2Back’, som præsenterer 12 kunstnere, der hver har deres egne metoder og materialer at arbejde med, når de skaber deres udstillingsværk, nemlig en stol.                
En stol er den ultimative designudfordring”, siger Fredrik Paulsen, der også selv udstiller et værk i ’Back2Back’.
En stol er i den simpleste form et sæde, et ryglæn og et sæt ben, men hvad gør en stol til et designikon, der bliver kendt og elsket verden over? Det er det spørgsmål udstillingen hos Etage Projects rejser.

Det er lørdag eftermiddag du kan kigge forbi galleri Etage Projects og nyde en drink, mens du præsenteres for værkerne af de 12 kunstnere. 

Alt det praktiske:

Fredag d. 21. april 2017
– 16.00-20.00: Fernisering hos Alice Folker Gallery, Esplanaden 6, København K.
– 18.00-22.00: Fernisering hos Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, København K.

Lørdag d. 22. april 2017
– 16.00-19.00: Fernisering hos Galleri Etage Projects, Borgergade 15E, København K.