Bolig

”Mit hjem er præget af leg og humor”

- 01/07/2013

Cecilie Thorsmark fra Danish Fashion Institut elsker humor og leg, når hun indretter. Tag et kig ind i hendes cool lejlighed her

Cecilie Thorsmark fra Danish Fashion Institute er vild med sit spisebord, der har mål som et bordtennisbord og som for nylig er blevet beklædt med en stor, næsten lysende messingplade. Når der kommer gæster, spiller de bordtennis på bordet, og i det hele taget er leg, kunst og humor vigtige elementer i hendes retro-inspirerede hjem på Frederiksberg.

Hvad er et hjem for dig?
Mit hjem er et frirum. Det er her, jeg kan synge højt, lege tosset med min datter og gå klædt, som jeg har lyst til. Det er her, jeg kan tale hemmeligheder med min kæreste”.

Hvordan skaber du personlighed?
Jeg lader mig ikke diktere af en bestemt stil eller boligtrend. Vi finder inspiration i de verdener, vi færdes i via vores jobs: Modeverdenen, og i særdeleshed kunstverdenen, musikverdenen og cafemiljøet. Der er nok en retro-rød tråd, men vi bryder også stilen med moderne og farverig kunst og lidt skæve, humoristiske elementer som den store is og en vippe-delfin fra en auktion. Det er vigtigt for mig, at mit hjem er præget af leg og humor”.

Hvad er du mest glad for?
“Jeg er virkelig glad for messingbordpladen på vores spisebord. Jeg er vild med materialet. Pladen er lavet af min granfætter, som er barnebarn af Poul Kjærholm og en meget dygtig smed. Jeg har så optur over den, og jeg tror kun, den bliver federe med tiden. Bordet er samlingspunktet for lejligheden, og når dagslyset falder ind på bordpladen, lyser den op. Det føles nærmest lidt religiøst – som det gyldne snit midt i mit hjem”.

Hvad betyder kunst?
Kunst i et hjem får en til at slappe af. Man står ikke og flagrer op ad en hvid væg, men interagerer med kunsten. Kunst inviterer folk indenfor. Den siger: Træd nærmere, kom ind i vores hjem. I et meget minimalistisk hjem har man tendens til at stoppe op, hvorimod kunsten drager en nærmere. Man kommer også nærmere på folk og lærer dem bedre at kende”.