Denne uge har madblogger- og kogebogsforfatter, Julie Bruun, disket op med en lækker bounty-cheesecake, som øjeblikkeligt leder tankerne mod varmere himmelstrøg. Og det bedste er, at den både er sukker- og glutenfri, så man kan roligt spise løs! Få opskriften her...
Denne uge har madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, eksperimenteret med en sukker- og glutenfri bounty-cheesecake med smag af varmere himmelstrøg! Og er der noget, vi savner, så er det smagen af sol og sommer – vi tøver i hvertfald ikke med at tage et stykke mere!
Det skal du bruge:
Bund:
– 100 g mandelmel
– 15 bløde dadler
– 1/2 tsk salt
Smørelse:
– 2 spsk. mandelsmør
Creme:
– 100 g flødeost
– 4 dl skyr
– 2 tsk flydende sød (honning, sirup, kokossukker kan sagtens erstatte sød)
– 1/2 tsk vaniljepulver
– 2 dl kokosmel
Chokolade:
– 100 g mørk chokolade (80%)
– Skallen fra 1 appelsin
– 1 spsk. kokosolie
Sådan gør du:
– Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel. Pres dem godt sammen med mandelmelet og lidt salt.
– Pres dejen ned i bunden af en springform beklædt med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader.
– Lav cremen ved at blande alle ingredienserne i en skål.
– Når bunden er kølet af smørres den med mandelsmør.
– Kom cremen ovenpå.
– Stil kagen på frys i ca. 1 time til den har sat sig.
– Smelt chokoladen over et vandbad og kom appelsinskallen og lidt kokosolie i.
– Rør godt rundt og lad chokoladen køle lidt af uden at den stivner.
– Top kagen med den smeltede chokolade.
…og så har du den lækreste dessert til weekendens gæster!
Læs også: Opskrift: Sund version af cheesecake med blåbær
Få flere inspirerende opskrifter fra Julie Bruun i galleriet, hvor vi har samlet vores ultimative favoritter.