Sundhed

Opskrift på chia grød med kompot af mango og passionsfrugt

10/07/2015

Er du træt af din sædvanlige morgenmad bestående af havregryn eller skyr? Prøv Julie Bruuns skønne chia grød med en lækker kompot af mango og passionsfrugt. Du får hele opskriften her.

Om morgenen skal der nogle gange noget ekstra til, for at få dig ud af sengen. Med denne super nemme morgenanretning, der smager af varmere himmelstrøg, bliver det lidt lettere at komme op om morgenen!

Vi giver dig her opskriften på madblogger og kogebogsforfatter Julie Bruuns skønne chia grød med en lækker kompot af mango og passionsfrugt, der rækker til cirka to personer. 

Læs også: 4 sunde smoothies med grøntsager

Det skal du bruge:

Chia grød

– 1 spsk chiafrø

– 1,5 dl vand

– 4 dl skyr

– 1 tsk agavesirup (andet sødende kan også sagtens bruges)

– evt. 1/2 tsk vaniljepulver

Mango og passions kompot

– 1 mango

– 1 passionsfrugt

– 1 appelsin

Sådan gør du:

– Tyvstart gerne aftenen inden ved at komme chiafrø og vand i en beholder. Sørg for, at alle frø er dækket af væsken.

– Næste morgen blandes den nu gele-agtige masse med skyr, sirup og vanilje.

– Kompotten laves ved at komme mangokød og passionsfrugt i en blender. Bland det med appelsinsaften (brug eventuelt også kødet fra appelsinen og en lille smule af appelsinskrællen).

– Blend det godt og kom kompotten og chiagrøden i lag. Du kan eventuelt lave lag med lidt müsli ind imellem grøden og kompotten. 

Pynt gerne med friske bær som jordbær og hindbær. Det giver grøden et helt særligt sommertwist. 

På ingen tid har du den lækreste morgenmad. Velbekomme!

Foto: Julie Bruuns blog