Blogger og forfatter Emily Salomon deler ud af nogle af sine allerbedste opskrifter i bogen 'Hverdagsglamour', der er på gaden nu. Her får du du opskriften på Emilys herlige citronsnitter.
Blogger og forfatter Emily Salomon, der også har bloggen af samme navn, har udgivet bogen ‘Hverdagsglamour’ – en guide til skønhed, stil, indretning og lækker og nem mad i hverdagen.
Denne gang forkæler hun os med opskriften på citronsnitter, eller lemon bars, der er den amerikanske pendant til den franske citrontætrte. Og de smager himmelsk!
Læs også: Start sommer-morgenen med rabarber-hindbær grød
Det skal du bruge:
Bund
– 225 g smør, v. stuetemperatur
– 1¼ dl sukker
– 5 dl mel
– 1 knivspids salt
Citronlag
– 4 XL æg, v. stuetemperatur
– 1½ dl sukker
– 1 toppet spsk. revet citronskal af økologisk citron
– 1½ dl friskpresset citronsagt
– 1½ dl mel
– Flormelis til at drysse over
Sådan gør du:
– Varm ovnen op til 175 grader og beklæd en 20×30 cm bradepande med bagepapir.
– Pisk smør og sukker let og luftigt med en håndmixer.
– Bland mel og salt og hæld det i smør/sukkerblandingen.
– Pisk et par gange med håndmixeren og ælt derefter sammen med hænderne. Bare til det lige akkurat er samlet.
– Tryk derefter dejen ud i bradepanden, til den danner et jævnt lag og går cirka 2,5 cm op ad kanterne.
– Stil dejen på køl (gerne i fryseren) i 20-30 minutter.
– Prik den med en gaffel og bag den herefter i 15-20 minutter, til den er blevet bare en anelse lysebrun.
– Pisk æg, sukker, citronskal og -saft sammen med melet. Lad være med at piske det luftigt (så brug hverken håndmixer eller stærk mand). Det skal bare lige piskes glat/sammen.
– Hæld citronblandingen over bunden og bag hele herligheden i 25-30 minutter. Ryst lidt på formen – hvis det stadig skvulper, er kagen ikke færdig endnu.
– Lad den køle af på en rist og skær den derefter i firkanter. Drys flormelis over gennem en sigte.
Læs også: Opskrift på vitaminboost med rødbede, gulerod og ingefær
Så har du en perfekt sommerdessert eller snack, der er nem at have med sig til sommerens mange fester, picnics og ture på stranden. Og så er der vist ikke så meget andet tilbage at sige end velbekomme!
Psst… Bliv lidt klogere på Emily Salomon, som ELLE har mødt til en snak og få desuden opskriften på hendes grønne koldskål.