Chokoladebaren er en klassiker og en rigtig synder! Heldigvis har madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, kreeret et noget sundere alternativ til en af vores guilty pleasures, nemlig den søde twix bar. Få opskriften her.
Vi har en svaghed for de klassiske twix bar snack, men desværre er de bedste af slagsen ikke ret sunde. Heldigvis er Julie Bruun altid god til at komme med sundere alternativer til vores yndlingssnacks. Denne gang har hun kastet sig over chokoladbaren, og giver os et sundere alternativ. Få opskriften, der rækker til cirka 8 barer, her.
Læs også: Mød Julie Bruun
Det skal du bruge:
– 100 g. hasselnødder
– 1 æg
– 20 g. smør
– 1 spsk. agavesirup (til bunden)
– 100 g. dadler
– 1 spsk. agave sirup (til karamellen)
– 2 spsk. mandelsmør (hasselnøddesmør eller peanutbutter kan også bruges)
– 5-6 spsk. vand
– 60 g. mørk chokolade til overtræk.
Sådan gør du:
– Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min og gnid efterfølgende skallerne af.
– Kom dem i en blender sammen med æg, smør og sirup.
– Pres massen ud på bagepapir i en firkant med en højde på ca. 1 cm og bag bundene ved de 200 grader i 10 minutter ca.
– I mellemtiden laves karamellen ved at blende dadler, sirup, mandelsmør og vand (prøv dig frem med vandet). Det må ikke blive for tyndt, men det er heller ikke sikkert, at blenderen kan tage massen uden vand.
– Kom karamellen ovenpå bundende og overtræk dem til sidst med den smeltede chokolade.
Så har du en lækker snack helt uden den dårlige samvittighed! Velbekomme.