Skønhed

Anne P. tester zumbafitness

- 21/06/2010

"En smule grænseoverskridende bliver det, for der skal vrikkes med underlivet og svinges med hofterne til den helt store guldmedalje"

Zumba mig her, og zumba mig der – det er aldrig rart at føle sig uden for fællesskabet, og når den latinamerikanske zumbabølge hele vinteren, foråret og sommeren med har gået over mangfoldighedens læber og gennem friske kvinders kroppe, er der ikke så meget andet for end at hoppe med på den og svinge numsen til den lystige musik.

Zumbafitness har sin oprindelse i Columbia, hvor aerobicinstruktøren Beto i midten af 1990’erne opfandt zumbadansen ved at kombinere aerobicdansens interval- og udholdenhedstræning med latinamerikansk dans og musik, og netop denne kombination var kilden til underholdende træning, forbedret kondition samt styrkede muskler – og derfor naturligvis stor popularitet.

“Det er bare om at give slip på de hofter,” siger Anna fra Fitness DK i Adelgade, da jeg melder mig på zumbaholdet fredag eftermiddag. Lettere sagt end gjort, helt afgjort.

Men jeg er ikke den eneste, der (trods mangelfuld motorisk sans) har taget udfordringen op, og fredag klokken 17 træder jeg ind i en sal fyldt med kvinder i alle afskygninger. Bedstemødre, teenagere, store madammer og toptrænede kvinder har deres mod til fælles og står på rad og række med fronten mod den kun 19-årige instruktør, Trine, som lægger ud med at spørge, om der er nogle nye på holdet. Bingo! Omtrent en tredjedel af salen rækker en lab i vejret.

Musikken går i gang, og Trine kaster os ud på dybt vand. 16 års danseerfaring har tydeligvis sat sine spor, for selv om Trine første gang stiftede bekendtskab med zumba i efteråret 2009, ser det hammernaturligt og supersexet ud, når hun opviser de trin, vi skal gøre hende kunsten efter.

En smule grænseoverskridende bliver det, for der skal vrikkes med underlivet og svinges med hofterne til den helt store guldmedalje, men vi er heldigvis alle i samme båd. Jeg holder hele tiden blikket rettet mod Trine i spejlet, og så føler jeg egentlig, at det går meget godt. Lige indtil et flygtigt kig på mig selv i spejlet afslører stive hofter og kejtede bevægelser.

Efterhånden som timen går, øger Trine variationen af dansetrin, og vi skal bevæge os til alt fra salsa og cumbia til samba, tango, reggaeton, mavedans, quebradita, flamenco, chachacha, merengue og calypso – blandet med aerobic. Inden jeg når at se mig om, er der gået 40 minutter, og vupti, så gik der yderligere 20 med sved på overlæben, let sidesting og et anstrengt forsøg på at holde tungen lige i munden.

Jeg går fra min zumbatime i højt humør og har bestemt lyst til at komme tilbage en anden gang.

Tak fordi vi måtte svinge numsen i Fitness DK i Adelgade. Find dit lokale Fitness DK-center på Fitnessdk.dk, medlemskabspriser fra 269 kr. per måned.