Skønhed

Double Happiness på Skodsborg Spa

- 16/11/2009

ELLEs skønhedsredaktør tog kæresten i hånden, og sammen lod de sig forkæle med Skodsborg Spas eventyrlige Edelweiss-behandling

Min kæreste og jeg havde booket et par timers ro på Skodsborg Spa. Det var en mulighed for at dele en stund sammen, uden lejlighedsflytning, håndværkerkomplikationer og anden praktik. En stund, hvor vi skulle slappe af, blive forkælet og få et velfortjent afbræk fra de alenlange to-do-lister.

Spændt op til afslapning
Vi havde valgt ‘Luksus Edelweiss’-behandlingen for par og glædede os. Jeg nok mest, da jeg fra naturens side er mere forfalden til disse behandlinger, men for kæresten var afslappelsen tiltrængt. Det begyndte også skønt. Iført store bløde morgenkåber fik vi serveret vand og frisk frugt. Afslapningen var i gang. Det er utroligt, hvor hurtigt man mærker skuldrene synke godt fem centimeter og vejrtrækningen blive væsentlig langsommere. Helt spændt op til afslapning så at sige. Kort tid efter blev vi ført ind i vores behandlingsrum, hvor to styks fodbad med eukalyptus var linet op, og ved siden af: to kopper te og en skål saltede nødder.

Og så er der tyrkisk salt-peeling
Roen havde lagt sig over os, da jeg som førstevælger lagde mig op på briksen for at få en saltpeeling på hele kroppen. ‘Læg dig på maven’, sagde den søde behandler, hvilket jeg gladelig gjorde og kiggede hen på min kæreste, hvis ansigtsudtryk langtfra så ud, som jeg forventede; snarere temmelig skræmt og bekymret. Det viste sig at være de hvide gummihandsker, som langsomt blev trukket på af behandleren, der fik hans fantasi til at løbe løbsk. Jeg skulle skrubbes med tyrkisk salt, og hendes hænder skulle jo beskyttes. Huden på min krop blev peelet og babyblød, men øjeblikket inden det blev skyllet af, lignede jeg en bleg menneskelig version af en Berliner.

Edelweiss, edelweiss
… Kæresten fik samme tur og blev derefter smurt ind i edelweiss-olie og fik en beroligende, varm stenmassage. Der var dog kun én behandler, så der var lidt ventetid, men jeg blev gladelig pacificeret i noget, der mest af alt mindede om The Starship Enterprise; en form for vandseng, hvor man ligger og flyder på varmt vand, indsvøbt som var det i moders mave. Meget terapeutisk, men også meget varmt. Jeg labbede det i mig, men for min radiator af en kæreste blev det for varmt. Vi blev forkælet og fik koblet fra. Fra ansigtsmaske og varme nødder til tyrkisk saltskrub og varm stenmassage – det var dejligt. Det eneste, der manglede, var bare, at vores to-do-liste var blevet taget hånd om i de to timer, vi var i spa. Den må jeg arbejde på til næste gang.

BEHANDLINGEN

‘Luksus Edelweiss’, 90 minutter, 845 kr./945 kr., Skodsborg Spa, Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg, Skodsborg.dk

Læs også:
Shiatsu mig i ansigtet