Den tidligere fodboldspiller og italienske kok har nu åbnet det nye, italienske sted på Nørrebro, hvor pizza-slices får en helt ny betydning.
Davide Grossi har haft madkunsten inde på livet siden barnsben. Faktisk kan man sige, at han har fået dej ind med modermælken fra sine rødder i Toscana. Grossis bedstefar var nemlig pastakok, mens moren og hendes brødre drev et bageri, og sidenhen har mad vores omdrejningspunktet for mere eller mindre alle stadier i Davide Grossis liv.
Efter endt fodboldkarriere grundet skader, hvor Grossi samtidig havde gået på kokkeskole i Italien, gik han fuld tid på kokke-faget og har siden da arbejdet på restauranter i flere forskellige lande – heriblandt en to-stjernet Michelin-restaurant i Sevilla samt en kort periode hos danske Noma. Men, da han fik nok af Michelin-”ræset” gik hans rejse blandt andet forbi Madklubben og Aamans i København, og for nylig kunne han omsider – men også som blot 30-årig – åbne sit eget sted. Navnet er Che Tipo, og den gastronomiske profil – ifølge kokken selv – er contemporary romersk – præcis som hos det legendariske spisested Bonci i Rom.
Vi talte med ham om sin nye ‘pizza-joint’ og om, hvordan de skiller sig ud.
Hvad er det for et sted, du har åbnet?
Che Tipo er et lille, afslappet spisested på stemningsfyldte Elmegade, hvor der er tid til nærvær og et ambitiøst gastronomisk niveau. Vi serverer romersk pizza i slices, antipasti og naturvin og der er plads til alle, uanset hvor sulten eller tørstig man er.
Hvordan skiller det sig ud fra andre italienske spisesteder?
Che Tipo adskiller sig fra andre italienske spisesteder i København ved ikke at være 100% italiensk i alle aspekter; det italienske køkken er basen, ja, men ikke udelukkende; mange ingredienser, råvarer, anretninger og sammensætninger er inspireret af smage fra andre madkulturer og traditioner end den italienske. Eksempelvis er mozzarellaen fra Øllingegaard, mens parmaskinken er fra Parma. Maden er på nogle stræk atypisk, men vores måde at møde gæsterne på er til gengæld typisk italiensk. Gæsterne oplever et opmærksomt men venligt og afslappet værtskab, og vi tager os altid tid til en lille snak. Det gør Che Tipo til et sted, hvor man kan hænge ud – også bare for en snak med os bag baren og et glas vin.
Der er efterhånden mange italienske spisesteder i København. Hvorfor synes du, der er behov for ét til?
Jeg synes ikke, at det er vigtigt at fokusere på antallet af restauranter men snarere på graden af kvalitet og integritet. Der findes ikke utallige spisesteder, som nøjagtig kan det, Che Tipo kan, og derfor tror vi på, at Che Tipo har en eksistensberettigelse.
Jeg synes, København har brug for gode restauranter og gode tanker bag stederne, uanset hvilket lands madkultur der er tale om. Gode koncepter, kvalitet og gode mennesker, der arbejder for at give gæsterne en fantastisk oplevelse, er altid noget, enhver by hvilket som helst sted craver.
For mig endte det med at blive en italiensk-baseret bar/restaurant. Jeg mener, jeg har skabt et koncept, som ikke fandtes i København i forvejen, så jeg tror, der var et behov for byen – for dem, der elsker romersk pizza-slice med et chef-twist, fair priser og venlig service.
Hvad er jeres mest populære ret? Og hvorfor tror du netop, det er den?
Vores pizza-slices er mest populære og sjovt nok knuselsker gæsterne for tiden især den slice, der hedder DANESE med mortadella, straciatella og pistacienødder. Jeg tror, at vores pizza-slices er populære fordi, der ikke er andre, der laver denne type pizza på den måde, vi gør det her på Che Tipo; med kvalitetsdej, balance og ekstravagante toppings. Det tror jeg er hovedårsagen.
For nu har jeres sted ikke mange pladser, hvor gæster kan sidde og spise. Har I nogle fremtidsplaner, I vil dele?
Lige nu fokuserer jeg på Che Tipo, som det er – også selvom stedet er lille med plads til 16 gæster ad gangen. Det betyder nemlig, at vi kan blive ved med at give gæsterne den oplevelse og det produkt, vi er begyndt at blive kendt for.
Jeg lægger ikke skjul på, at jeg gerne vil skabe flere koncepter i den nærmeste fremtid (stadig italiensk-baseret med vores twist), og hvorfor ikke have Che Tipo på flere lokationer? Vi kigger på muligheden for at komme ind i et streetfood-område, og det kunne måske blive det næste skridt – men tiden må vise, om det holder hele vejen.
Hvilke andre restauranter vil du anbefale i København? Og hvorfor?
Det er et svært spørgsmål, for der er virkelig mange gode steder i København og en fantastisk variation i udbuddet. Der er dog nogle få steder, jeg rigtig godt kan lide at tage hen, når jeg har fri fra Che Tipo;
- Restaurant Alf – nordisk-inspireret, meget veludført, lille og superhyggelig
- Østergro – sæsonbaseret mad, elsker haven og langbordsmiddagene
- Baka d Busk – fantastisk vegetarisk mad med gode vibes
Har du en hidden gem i København? Hvis ja, hvilket sted? (som selvfølgelig ikke er Che Tipo)
Hahaha, også et svært spørgsmål. Mest fordi jeg er knivskarpt fokuseret på Che Tipo og desværre ikke har meget tid til at gå rundt og opdage nye steder i byen. Men for noget tid siden prøvede jeg et sted, som måske ikke længere er en hidden gem, der hedder Goose Deli. Dér kan man få alt fra bagværk og sandwiches til fermenterede ting, og hvis jeg ikke tager fejl, er det koreansk-inspireret.
Adresse: Elmegade 23, 2200 København N