Annonce

Eksperten guider: Dette er en af mine favorit foundations, der er seriøst nem at matche huden

- 16/08/2022

Vi har talt med en af landets førende makeupartister, Sine Ginsborg, om hvad en foundation anno 2022 skal kunne, hvordan du får det smukkeste resultat, og ikke mindst hvordan du finder den bedste foundation til din hudtone.

Tiden, hvor vi dækkede vores ansigter helt til med et tykt, ensartet og uigennemsigtigt lag foundation er ovre. I dag går vi efter foundations, der giver også et naturligt look, så det ligner vores naturlige hud – bare uden ujævnheder og pletter, og med en smuk glød. Derfor er det så vigtigt, at vi finder den helt rigtige foundation nuance, der matcher vores hud perfekt.

Vi har talt med en af landets førende makeupartister, Sine Ginsborg, om hvad en foundation anno 2022 skal kunne, hvordan man får det smukkeste resultat, og ikke mindst hvordan man finder den bedste foundation til sin hudtone.

Sine Ginsborg fortæller, at der er sket en stor udvikling i måden, vi bruger foundation på gennem de år, hun har været makeupartist, og at selve produktet også har ændret sig.

Da jeg startede som makeupartist for 25 år siden, var flydende foundation tykke, alt for dækkende og ofte tørrede de huden ud. Nu er de tilsat ingredienser, der plejer huden og selve ‘formlen’ er ændret, så den kan tilpasses enhver hud– og farve,” fortæller Sine Ginsborg.

Men det, vi vil have ud af en foundation i dag, modsat tidligere, har også ændret sig, ifølge Sine. Hun fortæller, at tidens trend i dag er ensartet hud, men uden at virke for ’makeuppet’.  

Sine Ginsborg har desuden et par tricks i ærmet, når det kommer til at finde den rette nuance: ”Regel nummer ét er altid at teste produktet i dagslys. Dertil skal man kende sin hudtone, der angiver hvor lys eller mørk, huden er. Det er tallet på din foundation, der angiver pigmenteringen. Dertil skal du kende hudens undertone, som kan være tre forskellige toner; kold (C), varm (W) eller neutral (N), som angives ved et bogstav efter tallet. Når man kender disse faktorer, så et det nemmere at få succes med sit farvematch,” siger Sine Ginsborg.

Foto: PR

Men at finde den rette nuance er kun første trin i et resultat, der er smukt og naturligt. Teknikken, man bruger, når man lægger sin foundation har også en masse at sige for det endelige udtryk.

For at opnå det mest naturlige resultat, bruger jeg fingerspidserne til at fordele produktet. Det er nemt at styre og varmen fra fingrene vil hjælpe med at få din foundation til at smelte smukt ind i din hud, istedet for at ligge sig som en maske ovenpå huden. Hvis du vil have lidt mere dækket look så kan du bruge en pensel, helst ikke for lille, da det så kan være mere svært at fordele. Hvis du går efter et meget dækket look, skal du have gang i beauty blenderen (husk at fugte den først så fordeler foundation sig bedre). En beauty blendereer også rigtig god til en hud med lidt udfordringer,” råder Sine Ginsborg.

L’Oréal Paris har netop relanceret den populære True Match Foundation, der fås i et bredt udvalg nuancer, så den nu er formuleret med op til seks forskellige pigmenter, i stedet for fire, for den mest præcise hudtone-match hidtil. Der er blandt andet blevet tilsat et nyt, blåt pigment for bedre at matche lysere og mørkere nuancer uden grå undertoner, og et nyt grønt pigment for bedre at matche olivenfarvede hudundertoner. Det er dermed blevet endnu lettere at finde det helt præcise match til sin hudtone. Og Sine Ginsborg bifalder den.

True Match er en af mine favorit foundations. Jeg elsker den måde den seriøst nemt matcher huden og så føles den lige så let, som den ser ud på huden, samtidig med at den har en god dækkeevne. Det er rigtig vigtigt for mig, at jeg ikke har følelsen af at jeg har noget på huden,” fortæller makeupartisten.

True Match Foundation, er den mest populære foundation i Europa*, og er ud over at være mere end præcis i sit hudtone-match, også formuleret med 80% fugtighedscreme, og er beriget med hyaluronsyre, der sikrer op til 24 timers fugtgivende effekt**. True Match er desuden parfume- og alkoholfri***, vegansk**** og velegnet til sensitiv hud.

SÅDAN FIDNER DU DIN NUANCE
Tallene: Fra 0,5 – 12 angiver hudtonen fra den lyseste til den mørkeste
Bogstaverne: C, W og N definerer undertonen i din hud. C = kold, W = varm, N = neutral

  • Kold: Huden har en rosa undertone, og synlige blodårer fremstår blå/lilla
  • Varm: Huden har gule/gyldne undertoner og synlige blodårer fremstår grønlige
  • Neutral: Huden har ingen lyserøde eller gule undertoner og synlige blodårer fremstår blå/grå

 

Find dit perfekte True Match Foundation-match her.

 

*Baseret på NielsenIQ RMS data fra “Foundation” kategorien for en 12-måneders periode med afslutning i februar 2022 for 17 lande(1), total retail market (Copyright © 2022, NielsenIQ)

**Instrumental test ***Ingen ethanol ****Ingen ingredienser fra dyr