Mad og drikke

Dette nyåbnede ismejeri på Vesterbro må du ikke gå glip af denne sommer

- 30/05/2024

Manden bag det nye sted, tipper desuden til én ting, du altid skal holde øje med, når du køber is. Og vi vidste det i hvert fald ikke.

Danmark vrimler med issteder, hvor du kan få stillet issulten, som for de fleste (inklusive os selv) indfinder sig lige så snart den første sol titter frem.

Blot i København kan det være svært at vælge mellem de lækre issteder, hovedstaden byder på, og med tilføjelsen af endnu et, gør det da kun beslutningen sværere. Men én ting er sikkert, vi skal i hvert fald selv forbi Københavns nye sted, Aurora is – og højst sandsynlig stå i kø. Vi mødte mandag bag, Anders Lorenz.

Hvad er Aurora for et sted?
Aurora er en isbutik og isproduktion. Ismejeri, om man vil og videreudvikling af hele isdelen hos Alice, som vi også står bag. Med Aurora forsøger vi at lave et ismejeri, som muliggør vores yderligere dygtiggøren indenfor ishåndværket.

Fortæl mere om jeres is, smagene og vaflerne?
Vores isvarianter er ikke nyskabende, men klassiske, og vi forsøger at holde vores udtryk så rent og transparent som muligt. Vaflerne lavervi selv og smager til med tonkabønne og vanilje.

Foto: PR

Hvordan bliver det hele lavet?
Vi tror overordnet på, at jo færre forskellige ingredienser i vores is, jo bedre bliver resultatet. Det sætter samtidig utrolig høje krav til alle vores råvarer, da der ikke længere er noget at gemme sig bag. Det handler for os om at vise, hvor fantastiske råvarerne kan være, når man lader dem skinne igennem.
Som et eksempel synes vi, at det kunne være sjovt at kigge nærmere på chokolade og tilbyde flere forskellige chokoladeis, men med forskellig oprindelse. Derved giver vi folk mulighed for at smage, hvor forskelligt chokolade kan være. Det samme kan tænkes med vanilje. Hvorfor ikke tilbyde en vaniljeis lavet med vanilje fra Mexico, som peger i én retning, men også en anden fra Polynesien, som vil give nogle andre smagsnoter?
Vores tilgang er også videnskabelig. Is er kemi, og det handler om at finde balance mellem forskellige sukkerarter, fedt og andre tørstoffer og luft. Især det sidste er en vigtig, usynlig ingrediens i is, men samtidig en som vi forsøger at holde på det absolutte minimum, da vi generelt gerne vil servere vores kunder is og ikke luft.

Hvad bør alle vide om god is?
Alle bør gå mere op i hvor meget luft, der er i deres is. I lang tid har det være en kvalitetsfaktor at et ishus giver store kugler, men hvad folk ikke indser, er, at de får solgt luft i stedet for is. Alle skulle i stedet tage at se på, hvad deres is vejer.

Foto: PR

Hvilken smag spår du den største succes denne sommer?
Min favorit er og bliver vores rene mælkeis lavet med den bedste mælk i verden fra Søtofte Gårdmejeri. For mig er det et tydeligt eksempel på, hvor fantastisk noget kan være, hvis man gør brug af de bedste råvarer og gør sig utrolig umage. Det er fundamentet for is og reduceret ned til den rene essens – og i år går det op for folk, hvor fantastisk det egentligt er.

Aurora er en del af Earnest Eats, der også rummer stederne Københavns Bageri, Alice, Benji og Sneezing Fruits. Hvad har de fem steder tilfælles?
En kærlighed til madhåndværk og et ønske om at dygtiggøre sig og lære nye ting.

Adresse: Flaskehalsen 11, 1778 København V
Læs mere her.