Makeup

Makeupartist Isabel Fjelking: Det her er mit bedste bronzer-tip

- 10/07/2023

Makeupartist Isabel Fjelking sværger til masken, der kan ses og mærkes, gode hårolier og bronzere. Og deler også gerne ud af sine tips til brugen af dem.

31-årige Isabel Fjelking arbejder som makeupartist. Vi besøgte hende og talte med hende om hendes beautyrutiner – og især om hårolier og bronzere, som er de produkter, hun er særligt glad for.  

Hvad prioriterer du højst i din hudplejerutine? 
Flot hud. Jeg bruger ikke så meget makeup på mig selv, så jeg kan godt lide, at min hud ser sund og gennemfugtet ud. Jeg bruger meget tid på min hud både morgen og aften, hvor jeg sørger for at få renset godt af og ikke springe over, som man nogle gange har lyst til. 

Foto: Kavian Borhani Clinique

Det er renseprodukter, der fylder mest på Isabel Fjelkings badeværelseshylder, og hun er særligt glad for kombinationen af Cliniques olie- og balm fra ’Take the day off’-serien.

Hvad var det første produkt, du fik eller købte? 
Min mor arbejdede som kosmetolog, så mit stærkeste produktrelaterede minde er fra mærket Dermalogica, som hun brugte. Jeg sværger stadig til deres dagcreme ’Skin Soothing Cream’. Hvad makeup angår har min mor og jeg altid delt en passion for Tom Fords makeup og parfumer. Jeg kan huske, at vi tog sammen i Magasin og kiggede efter, hvilken duft hun ønskede sig til jul. 

Hvilket produkt har fulgt dig længst tid? 
Jeg har brugt Olaplexs hårolie i mange år. Den går ind og lukker skællaget og plejer håret. Den er virkelig god for mit hår, og så er den så lille, at man kan have den med i tasken. Og ellers er det som sagt Dermalogica, som jeg bare ved, virker på min hud. Jeg har givet min kæreste en af deres cremer, men det ender ofte med, at jeg selv bruger den også.  

Foto: Kavian Borhani Aesop

Selv om Dermalogica er et mærke, Isabel Fjelking har brugt fast gennem mange år, er hun altid frisk på at teste nye produkter. Blandt hendes seneste favoritter finder man Aesops parfume ’Eidesis’ og olien ’Breathless’, som hun godt kan lide at kombinere.

Læs ogå

Liv Winther fra To the Moon, Honey: De her skønhedsprodukter har jeg et lager af

 

Foto: PR Olaplex

Isabel Fjelking bruger hårolier til at få håret til at fremstå sundt og glasfuldt. Efter hårvask kommer hun dem i håndklæde-tørt hår og altid kun i længderne – fra ørene og ned.

Hvad pakker du altid med, når du rejser? 
En solcreme, gerne fra Rudolph Care, en hårbørste, en god dagcreme og en bronzer. Lige nu bruger jeg en fra Caia. De er virkelig gode til at lave bronzere, der hverken er for lyse eller varme i farven. Og ellers elsker jeg Tom Fords cremede bronzer. 

Foto: Kavian Borhani Rudolph Care

Solfaktor i produkter er et stort plus efter Isabel Fjelkings mening. Hendes yndlingsfoundation ’Even Better’ indeholder SPF 15, mens læbeolien ’Beach Lip’ fra Caia indeholder SPF 30.

Er det er en type produkt, du har særligt mange af? 
Jeg har selvfølgelig mange makeupprodukter qua mit job, men ellers er det renseprodukterne, der fylder mest på mit badeværelse. Mine favoritter lige nu er fra Clinique – især deres ’Take the day off’-rensebalm og oliebaserede makeupfjerner. Jeg starter altid med at fjerne min makeup med en makeupfjerner, hvorefter jeg bruger en ansigtsrens. Af og til følger jeg op med et eksfolierende produkt for at forny huden, og så afslutter jeg med en lermaske. Jeg er især glad for Lernberger Stafsings ’Advanced Clarifying Acid Clay Mask’. Efter den rutine bliver min hud helt rød, men det kan jeg godt lide. Så kan jeg mærke, at jeg har gjort noget. 

Hvilke skønhedsprodukter har du altid i din taske? 
En lipgloss eller et andet læbeprodukt. Lige nu ligger der en cremeblush fra Make the Make, som jeg bruger på mine læber. Det er også den, jeg har på nu. 

Hvad er dit eget go-to makeuplook? 
Fordi jeg godt kan lide et naturligt look, bruger jeg en bronzer til at give min hud et solkysset look. Jeg lægger den i en tre-talsform på hver side af ansigtet. Jeg kan også finde på at lægge den på øjenlåget og hive farven lidt op ad brynet, for det løfter øjet. Derudover bukker jeg mine vipper og reder mine bryn op med en brun brynmascara, og så kommer jeg lidt farve på læberne, inden jeg møder ind på et job.  

Foto: Kavian Borhani Makeup

Udover bronzer – gerne fra Caia eller Tom Ford – består Isabel Fjelkings hverdagsmakeuplook også af lidt farve på læberne. Lige nu er hun især glad for produktet i den lille krukke fra Make the Make, der egentlig er en blush. Bronzeren bruger hun også gerne på øjenlåget og hiver farven “lidt op ad brynet, for det løfter øjet,” som hun siger.
 

Læs ogå

Clara Svane: Dette prisvenlige produkt (som du kan købe i supermarkedet) bruger jeg til hele kroppen

Hvilket produkt har du anbefalet andre flest gange? 
Det er nemt. Weledas ’Skin Food’-creme. Den er næsten blevet så populær, at det er irriterende at tale om den, men den er virkelig god. Jeg bruger den især til at give naturligt shine uden perlemor lige over kindbenet. Den passer til alle hudtyper. Og så er den også god til f.eks. tørre hænder. Jeg anbefaler også ofte Embryolisses creme ’Lait-Creme Concentre’. Den er god under makeup, og den er god til at mikse med din concealer, hvis den skal være lidt lettere eller i din foundation, hvis den er for mørk. 

Foto: Kavian Borhani Weleda

Weledas ’Skin Food’-creme bruger Isabel Fjelking som highlighter på kindbenet, mens cremen for Embryolisse bl.a. kommer i brug, når en foundation er for mørk og derfor skal lysnes lidt. Selvbrunerdråberne fra Caia er de bedste, Isabel Fjelking nogensinde har prøvet.

Hvilket makeup-relateret spørgsmål bliver du oftest stillet – og hvad er svaret? 
Hvilken foundation er god. Og det er svært at svare på, for det kommer an på ens hud. Hvis jeg virkelig skal udpege bare én ville det være Bobbi Browns ’Skin Foundation Stick’ eller Caias ’BB-Stick’. Fordi det er cremede foundations, er de geniale for rigtig mange, da de er nemme at styre. Personligt bruger jeg dog Cliniques flydende ’Even Better’, fordi den er helt let i konsistensen og samtidig indeholder SPF 15.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Makeupartist Lulu Hoa: Denne foundation vender jeg tilbage til igen og igen