… og det smager meget bedre, når den tilberedes korrekt.
De fleste har den stående derhjemme: Pulverkaffen til når det skal gå lidt hurtigt.
Ja, nogle foretrækker sågar den frysetørrede, vandopløsning instantkaffe over det friskbryggede alternativ.
Men uanset om du hører til første eller sidste kategori, så har begge grupper én ting tilfælles. Næsten alle, der rækker ud efter pulverkaffen til en hurtig kop, begår nemlig en eklatant fejl i tilberedningen af den mørkebrune, varme drik.
Det burde ellers være lige til: kaffepulver, kogende vand og eventuelt mælk eller sukker efter smag og behag. Men lad os lige skrue den ’opskrift’ et par skridt tilbage.
Det viser sig nemlig, at pulverkaffes smag udvikler sig langt bedre, hvis pulveret først opløses i en lille smule koldt vand og derefter overhældes med det nær kogende vand.
Se selv i videoen nedenfor – eller hop ud i køkkenet og giv det et skud og se, om du kan smage forskel.
Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.