Skønhed

Clara Svane: Dette prisvenlige produkt (som du kan købe i supermarkedet) bruger jeg til hele kroppen

- 15/05/2023

Yogalærer og modelbureauindehaver Clara Svane sværger til olier, og så har hun opskriften på smukt definerede krøller.

Clara Svane er 25 år, yogalærer og indehaver af modelbureauet Swan Scouting Agency, der med øje for diversitet scooter på gaderne i hele Danmark for at få flere typer modeller og mere inklusion ind i modeverdenen. Hun bor dels på Østerbro og dels i Costa Rica, hvor hun bl.a. underviser i yoga.

Vi besøgte hende og talte med hende om hendes beautyrutiner.

Hvilken type produkt har du flest af?
Olier! Jeg bruger økologisk kokosolie fra supermarkedet til alt. På kroppen fordi jeg har meget, meget tør hud, men også til mit ansigt og hår. Jeg varmer det op mellem hænderne og smører det ud, og fordi min hud er så tør, suger den hurtigt olien til sig. Til ansigtet blander kokosolie med et par dråber tea tree oil. Det føles så opfriskende og virker samtidigt antibakterielt. Jeg bruger også gerne jojobaolie eller hybenkerneolie. Jeg kommer castorolie på mine vipper og øjenbryn for at få dem til at vokse hurtigere.

Foto: Kavian Borhani Olier

Spørger man Clara Svane, hvad hendes største skønhedsmæssige udfordring er, svarer hun “tør hud”, som hun holder i skak med olier købt både i supermarkedet og på rejser.

Hvilket produkt har du genkøbt flest gange?
Udover kokosolie må være hybenkerneolie. Som teenager havde jeg rigtig dårlig hud, og fik mange ar fra akne. Jeg fik at vide, at hybenkerneolie er god til at hele ar. Jeg bruger den fra The Ordinary, som også er superprisvenlig.

Foto: Kavian Borhani Serum

Det er olier, Clara Svane har flest af på badeværelseshylden, og man kan være sikker på, at der altid står en økologisk kokosolie fra supermarkedet. Den bruger hun både til ansigt, hår og krop. Af og til bruger hun også en hybenkerneolie i ansigtet fra The Ordinary, fordi den virker helende på hendes hud, der tidligere har været akne-plaget.

Hvad er dit yndlingsskønhedsritual?
Mit morgenritual er en stor del af min skønhedsrutine. For mig handler skønhed om det indre. Når jeg vågner om morgenen, rydder jeg op i hele lejligheden, tænder stearinlys og røgelse og sætter stemningen for min dag. Jeg sætter også musik på og som noget nyt, danser jeg også rundt i lejligheden. Så mærker jeg efter, hvordan jeg har det, og det giver mig en indre ro. Jeg er i en verden, modeverdenen, der handler meget om det ydre, og for at jeg skal kunne være i den, skal det mit indre være i orden.

Foto: Kavian Borhani Røgelse

Clara Svane omgiver sig med masser af dufte. Ikke fra parfumer, men bl.a. fra røgelsespinde, som hun har en større samling af og fra palo santo-træ, som hun bruger til at forberede kroppen til meditation – eller når hun har haft en dårlig dag.

Hvad har du altid i din taske?
En lille tube med kokosolie og Mentholatum-salve til mine læber og til at smøre under min næse som alternativ til en næsespray. Jeg har også altid en stor termoflaske med kogt vand, fordi det har en rar udrensende effekt på mig. Hvis jeg har god tid, inden jeg skal ud ad døren, kommer jeg ingefær, gurkemeje- og lakridsrod i det kogte vand.

Det bedste beautytip du har fået?
Det hele skal komme indefra, ‘you can’t polish a turt’. Det er egentlig ret simpelt.

Hvordan ser dit go-to makeuplook ud?
Jeg bruger meget lidt makeup. Hvis jeg skal ud til fest, bruger jeg makeup fra Glossier eller Youngblood. Jeg har aldrig rigtig lært at lægge makeup, så jeg gør bare noget, og kan faktisk ikke helt finde ud af, om det fungerer. Af og til får jeg et ‘lash lift’ (semipermanent buk af vipperne, red.). Det gør virkelig en forskel – det får mig til at se meget friskere ud.

Foto: Kavian Borhani Makeup

Clara Svane siger selv, at hun “aldrig rigtig har lært at bruge makeup”, så det hun bruger, er typisk noget, der nemt kan lægges på med fingrene som f.eks. Glossiers ’Paint Pot’-blush og ’Haloscope’-highlighter.

Hvad er dit forhold til dit hår?
Jeg er lige blevet klippet kortere, af en frisør jeg fandt i junglen i Costa Rica. Generelt øver jeg mig i at være lidt mere afslappet i forhold til mit hår. Som teenager var det en evig kamp. Jeg har altid haft det her hår, og jeg ville bare gerne have det, alle de andre havde i Hornbæk, hvor jeg er vokset op. Jeg har glattet hår som ind i helvede, og jeg har lyst til at spole tiden tilbage, tage mig selv i hånden og vise mig vejen. Da jeg blev ældre og flyttede til London, så jeg flere, der lignede mig og begyndte at finde ud af alle de vilde ting, krøller kan.

Hvordan plejer du dit hår?
Jeg vasker det en gang om ugen og bruger lang tid på det. Sommetider starter jeg aftenen før med at komme en hårkur i. Efter hårvask med shampoo og balsam bruger jeg omkring 20 minutter med hovedet nedad, hvor jeg tørrer. Jeg har en duffuser på min hårtørrer, og det burde alle med krøllet hår virkelig bruge. Hvis ikke jeg bruger en diffuser, bliver krøllerne ikke definerede, og mit hår bliver kruset.

Foto: Kavian Borhani Hårvask

De sidste dage op til den ugentlig hårvask, skraber Clara Svane håret helt tilbage og sætter det op i en knold, så efter vask, skal hun bruge lidt tid på at få krøllerne tilbage i form. De fleste af hendes hårplejeprodukter er fra mærket Cantu, der udover at være prisvenligt, også fungerer rigtig godt til hendes hår.

Og hvordan styler du det?
Jeg kan både have det løst, som jeg har nu, men ofte får jeg det også flettet hos Amanda Costa Alegre, der har Oshun Lab. Om sommeren, når jeg har travlt med at scoute på diverse festivaler, får jeg ofte lavet ‘box braids’ (lange tynde fletninger, red.). Vil jeg gerne have det lidt mere ‘slick’ f.eks. under modeugen, får jeg lavet ‘corn rows’ (fletninger der sidder ind til hårbunden, red.). Dit hår er jo din krone, og det at have krøller er ‘learning by doing’. Du gør noget, og så er det helt galt, så ændrer du lidt, og så fungerer det.

Foto: Kavian Borhani Hårtørrer

Opskriften på flotte, definerede krøller er ifølge Clara Svane masser af fugt, som hun får fra hårkure og hårtørring med diffuser.
 

Læs ogå

CIFF-direktør Sofie Dolva: De her prisvenlige læbestifter bruger jeg altid