Skønhed

CIFF-direktør Sofie Dolva: De her prisvenlige læbestifter bruger jeg altid

- 27/02/2023

CIFF-direktør Sofie Dolva deler sine skønhedsrutiner og favoritprodukter.

Udover at være direktør for CIFF har Sofie Dolva bl.a. også importør og distributør af skønhedsmærker samt skønhedsekspert på cv’et. Så hvad har årene i skønhedsbranchen lært hende om hudpleje og makeup? 

Hvornår og hvordan er din interesse for skønhed opstået?
Det er sjovt, for egentlig læste jeg erhvervsjura og økonomi på CBS og havde ikke den store interesse for skønhedsverdenen. Men på min mors side af familien er der mange iværksættere, og som 40-årig skiftede hun selv bane og blev kosmetolog. Hun åbnede sin egen klinik i Hellerup, og havde brug for hjælp til den økonomiske del af virksomheden, så som studiejob hjalp hende og fik indblik i den verden. Min mor har også altid haft ufattelig mange produkter på badeværelset, så jeg er blevet eksponeret for det gennem min opvækst, men det var ikke noget, der interesserede mig som helt ung.

Hvilket produkt har fulgt dig flest år?
Det har Lings ’Dual Moisture Emulsion’. Ling var et af de mærker, jeg fik til Danmark, og deres ’Dual Moisture Emulsion’, der fungerer som en slags ‘fugtundertrøje’, er et produkt, jeg ikke undvære. I dag laver nærmest alle brands et prep-før-serumprodukt. Men Lings’ er en emulsion, der både har hyaluronsyre og squalaneolie som de to dominerede ingredienser, og den lægger en fugtbase, der hydrerer huden, så er den klar til de efterfølgende produkter. Den får ro på min hud, og giver masser af fugt.
 

 

Foto: Kavian Borhani Ling

Sofie Dolva beskriver Lings ’Dual Moisture Emulsion’ som en ‘fugtundertrøje’, hun bruger som det første produkt, efter hun har renset sin hud, og hun kan tydeligt mærke forskel de dage, hvor hun ikke bruger den. Det er et produkt, hun har anbefalet til mange, der efterfølgende også er begyndt at “sværge til den".

Hvad har du senest tilføjet til rutine?
Jeg tilføjer hele tiden nye produkter, så der er flere. Men jeg synes, Kunkeeis ’Essential Repair Cream’ er helt fantastisk. Helle Thorup, der har været kosmetolog i mange år, har lavet sin egen serie, der hedder Skinlosophy. Jeg bruger fugtsprayen ’Calm Down’, om aftenen i stedet for Lings ’Dual Moisture Emulsion’. Der findes mange fugtsprays på markedet, der efter min mening er ligegyldige, men Skinlosophys er god.
 

Foto: Kavian Borhani Honey

På grund af Sofie Dolvas fortid i skønhedsbranchen og CIFFs nye tiltag om også at inkludere skandinaviske skønhedsprodukter betyder at hun ofte udvider sin hudplejerutine med nye produkter. Senest med de to danske mærker Kunkeei og Honey. Parfumen er også fra et dansk mærke, nemlig Zarkoperfume, men er ikke ny for Sofie Dolva.

Hvad er det bedste, du har gjort for din hud?
Det er måske lidt kedeligt, men jeg bruger solcreme med faktor 50 hver dag året rundt. Jeg bruger ’Eclipse’ fra IS Clinical, og den har en lille smule farve i sig, så den erstatter også min foundation. Jeg kan nærmest ikke undvære den, og den er blevet en helt naturlig del af min rutine. Fordi jeg har været i skønhedsbranchen så mange år, er jeg nok blevet hjernevasket lidt, så hver 5-6. uge får jeg også en ansigtsbehandling hos Anita Falslund, der sørger for at få renset min hud i dybden.
 

Foto: Kavian Borhani Nyx

Sidste lag i Sofie Dolvas hudplejerutine er ’Eclipse SPF 50’-ansigtssolcremen, der samtidig har lidt farve i sig,så den fungerer også som en let foundation for hende. Når hun skal ud, er det altid Nyxs ’Soft Matte Lip Cream’ i rødlige nuancer, der kommer på læberne, fordi de ifølge Sofie Dolva ikke smitter af eller tværer ud.

Læs ogå

Makeupartist Vilde Feste: Denne røde læbestift har jeg anbefalet flest gange

Er der forskel på din rutine om sommeren og vinteren?
Ja, absolut. Om sommeren har min hud det fint med lidt mere vandholdige produkter, mens jeg om vinteren sørger for, at mine produkter indeholder mindst muligt vand, så huden ikke udtørrer. Derfor mikser jeg også gerne olie i mine hudplejeprodukter om vinteren.
 

Foto: Kavian Borhani Kunkeei

Om vinteren tilføjer Sofie Dolva ansigtsolien ’ProHeal Serum Advance’ fra Is Clinical til sin rutine, for at beskytte huden ekstra. Sidste lag før solcreme er Kunkeeis barrierebeskyttende ansigtscreme

Hvilken type produkt har du flest af?
Ansigtssera. Fordi jeg synes, de giver en fantastisk mulighed for at kunne skræddersy sin hudpleje. Selv om jeg selvfølgelig har nogle produkter, jeg sværger til, kan der være perioder på måneden eller året, hvor min hud har brug for noget andet. Så jeg mikser mine sera, alt efter hvad jeg kan mærke, min hud har brug for.
 

Foto: Kavian Borhani Bioderma

Det, man finder mest af på Sofie Dolvas badeværelseshylder, er ansigtssera, fordi hun godt kan lide at kunne skræddersy sin hudplejerutine alt efter behov. De mange sera er samtidig også det mest bekostelige på hylderne, mens det billigste er micellar-rensen fra Bioderma.

Hvad er det billigste og dyreste produkt, du bruger?
Det billigste er nok Biodermas micellar-vand, som jeg bruger til at fjerne makeup med, inden jeg renser mit ansigt. Det dyreste er mine sera fra Is Clinical.

Hvilke produkter har du i din taske?
Jeg har altid en kam, fordi mit hår hurtigt filtrer, jeg har en ’UN Cover Up Concealer’ fra RMS og en blush fra Kjær Weis. Det er de faste ting.
 

Foto: Kavian Borhani Taske

Der plejede egentlig at være en håndsprit i Sofie Dolvas taske, men nu nøjes hun med en på sit skrivebord. Til gengæld finder man altid kammen fra Mason Pearson, som hun bruger dagligt til at redde filtret hår ud samt en concealer fra RMS og en blush fra Kjær Weis

Hvad er dit go-to makeup look?
Jeg får permanent-bukket mine vipper og farvet dem, så jeg ikke behøver mascara. Derfor bruger jeg faktisk kun min concealer fa RMS til at fjerne det værste blå under øjnene, når jeg er træt og så bruger jeg min blush fra Kjær Weis. Min solcreme udjævner hudtonen, fordi den indeholder lidt farve. Hver 8. måned får jeg fyldt mine bryn ud med microblading (semipermanent form for tatovering, red.). Det gør rimelig ondt, men til gengæld behøver jeg efterfølgende ikke at gøre noget ved mine bryn. Når jeg skal ud, er mit go-to- produkt Nyxs ’Soft Matte Lip Cream’-læbestift. Er der noget jeg hader, så er det at have en læbestift på, der smitter af, så jeg hele tiden skal tænke over, om den er på tænderne eller er blevet tværet lidt ud. ’Soft Matte Lip Cream’-læbestifterne flytter sig ikke en meter.
 

Læs ogå

Makeupartist Lulu Hoa: Denne foundation vender jeg tilbage til igen og igen