Gør som ELLEs Haelth Editor, Stephanie Bang, og lav ovnbagt hokkaido med tahin-dressing til middagen.
Græskar er en fantastisk grøntsag, som kan bruges på mange forskellige måder.
Jeg bliver dog aldrig træt af at bage det i ovnen og spise det som en side dish til et måltid enten med kød eller fisk eller endda helt vegetarisk. Jeg spiser det med skrællen på, men kun hvis det er økologisk.
Opskriften er til 4 personer, hvis der også serveres andet.
Ingredienser:
- 1 stk. økologisk hokkaido græskar
- 4 fed hvidløg, med skræl
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- 2 spsk. tahin (saltet)
- 2 spsk. æblecidereddike
- 3 spsk. vand
- 1 knivspids cayennepeber
- Frisk karse eller en anden frisk krydderurt
Læs også: Quinoasalat med to slags bønner og chili-lime-dressing.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Vask græskarret grundigt. Skær det over på midten og fjern kernerne og det bløde kød med en ske.
- Skær det så ud i både med skrællen på.
- Vend dem i olivenolie, salt og peber på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløgsfed. Bag dem i ovnen i 20 – 25 minutter til de bliver møre. Prik i dem med en gaffel undervejs.
- Imens rører du tahin, æblecidereddike og vand sammen til en cremet tahindressing. Hvis dressingen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand. Smag den til med cayennepeber.
- Anret de ovnbagte græskarbåde med tahindressing og frisk karse og server retten sammen med enten kød eller fisk og evt. en grøn salat til.