Annonce

ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Rejseguide til Vejrø

- 14/07/2017

ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip er i fuld gang og et af turens stops var den smukke ø, Vejrø. Her deler ELLEs Health Editor, Stephanie Bang, sine bedste tips til den smukke ferieø...

Tekst: Health Editor, Stephanie Bang

Hvis du har fulgt med på ELLEs Instagram siden den 1. juli 2017 har du ikke kunne undgå at se, at vi har dedikeret hele juli måned til at hylde den smukke danske sommer – selv på de dage hvor det regner.

ELLEs Project Manager & Health Editor Stephanie Bang har skiftet skrivebordet på Havneholmen ud med en smart og hurtig rød Fiat 500 cabriolet for at tage på et 30 dages langt roadtrip gennem det danske sommerland.

Læs også: ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip: Hotel Danmark

Du kan følge @ELLEDanmark og #ELLExFiat500croadtrip og få vores bedste tips til hvor, og hvordan du holder sommerferie i Danmark, og hjælp os gerne med at fortælle os, hvilke steder du selv besøger, når og hvis vi rammer din by eller omegn.

Et af vores stops på vores ELLE x Fiat 500 C sommerroadtrip var Vejrø, og nedenfor kan du læse meget mere om vores ophold og anbefalinger til øen. 

Vejrø

Det var med høje forventninger og uden helt at vide, hvad der lå os i vente, at vi en onsdag morgen i juli satte kurs mod den Lollandske ø Vejrø, som vist for mange desværre er rimelig ukendt. Øen lå i mange år øde hen, men er i dag omdannet til et resort, som nærmest kun eksisterer i dine drømme.

Selve rejsen dertil er en kæmpe oplevelse i sig selv. Vi startede turen fra Kragenæs Havn kl. 9 om morgenen, hvor vi skulle parkere vores Fiat 500 cabriolet, for på Vejrø har man ikke biler. Vi blev sejlet til øen i den charmerende motorbåd Vejrø III, som satte os af i Vejrø’s eneste havn. Ikke langt fra havnen ligger Skipperly, som er både øens reception, restaurant og gårdbutik, hvor du bliver budt varmt og kærligt velkommen.

Vejrø er 6 km. lang, hvis du går hele øen rundt, og er kun 700 meter på sit bredeste punkt. Det er en ø, der summer af liv i form af rå natur, dyreliv og ikke mindst afgrøder, som især bliver dyrket i øens 1200 kvadratmeter store og meget smukke orangeri. Her får du vækket appetiten af rabarber, tomater, agurk, kål i flere former, salater og endda også tropiske lækkerier som avokado, papaya og mango, og også din duft- og synssans bliver pirret af lavendel, roser og andre blomstrende skønheder. Øen er omringet af vilde brombærbuske, som alle springer ud i fyldt flor i september.

Øens rige dyreliv består af grise, får, kaniner, fasaner og høns, men der er også de vilde af slagsen, som store harer og rådyr, og som du ikke kan undgå, at støde på op til flere gange under dit besøg. Der findes ingen belysning på øen, andet end den, der er på værelserne, så du kan opleve en fuldstændig fantastisk stjernehimmel efter endt solnedgang, som du gerne skal nyde under en aftentur på stranden.

Hvad der synes at være midt på øen ligger Blæsenborg, som er øens eneste hotel. Det er øens oprindelige hovedgård, som i dag er bygget om til en suite, fem juniorsuiter og seks store dobbeltværelser. Stilen er gennemført og holdt i jordfarver med reference til jagt og lægger i den grad op til afslapning, hygge og velvære med det, der nok må siges at være den bedste seng, vi nogensinde har sovet i, og som du har utrolig svært ved at komme op af igen – for vores vedkommende blev det til 9 timers uafbrudt, fantastisk søvn. Cocktailen af en hel dags frisk luft, lyden af fuglefløjt og den blide vind lige udenfor vinduet spillede helt sikkert også en rolle. På øen findes også fire udlejningshuse, som kan huse op til otte personer, hvorfor de er egnede til, hvis I er en større gruppe, som ønsker at besøge Vejrø.

Vejrø kæmper for at være selvforsynende, men kan ikke være det 100%, ligesom de heller ikke er 100% økologiske, men begge ting er to meget vigtige værdier for øen, hvilket du ikke kan undgå at mærke, når du besøger den. Vi fik serveret rigtig god mad i restaurant Skipperly med stor vægt på lokale råvarer – også fra naboøer, som blandt andet Fejø, som især er kendte for deres æbler. Hver dag er en spændende udfordring for øens personale, da man aldrig rigtig kan vide, hvor mange besøgende man kan forvente at få på en dag. Du kan som sagt ankomme til øen med båd, ligesom vi gjorde, men det er også muligt, at lande i enten helikopter, eller i et lille fly på øens egen landingsbane. Da vi ankom var vi de eneste besøgende, men i løbet af aftenen kom der gæster til restauranten, som alle var kommet til i både i løbet af dagen.

Vi gik øen rundt to gange under vores korte besøg, simpelthen fordi vi ikke kunne lade være. Naturen, duften og indtrykkene er af en unik kaliber, som vi ikke har oplevet andre steder, hvorfor vi helt sikkert vil komme tilbage til Vejrø inden længe. Indtil da vil vi nyde godt, af alle de lækre lokale ting vi købte med hjem fra gårdbutikken.

På vejen tilbage fra Lolland gjorde vi to stop, nu hvor vi alligevel var på de kanter. Det ene var hos Frederiksdal, som producerer og sælger hvad vi vil kalde Danmarks bedste kirsebærvin. Vi blev så inspireret af vores besøg, at vi købte tre flasker med hjem. Det andet stop var hos Knuthenlund, som er særlig kendte for deres økologiske gårdmejeri, og som har en fristende gårdbutik spækket med lækkerier. Her købte vi chokolade, mel og bagværk, som vi nød på turen tilbage til Sjælland.

De tre bedste ting ved vores ophold på Vejrø var den unikke oplevelse det er, at være på en ø, der summer så meget af liv, og som er så ren. Lyden, duften og stemningen er som intet andet, vores værelse og ikke mindst den seng vi sov i, er også noget vi sent glemmer, ligesom den smukke solnedgang vi nød på stranden.

I galleriet har vi samlet en masse billeder og tips fra vores ophold på Bornholm…

I samarbejde med Fiat 500 cabriolet